Φθιώτιδα: Ξεφεύγει η κατάσταση με κορωνοϊό και γρίπη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 08:18 Φθιώτιδα: Ξεφεύγει η κατάσταση με κορωνοϊό και γρίπη

Ένας στους πέντε θετικός στην covid-19…

Πολύ νωρίς φαίνεται να «χτυπά κόκκινο» η μετάδοση της covid-19 στη Φθιώτιδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα όπως επιβεβαίωσε και η τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σε τοπικό επίπεδο αν και πραγματοποιήθηκαν μόλις εννέα (9) δράσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, πρόλαβαν και πραγματοποιήθηκαν 752 rapid tests εκ των οποίων τα 152 ήταν θετικά.

Από τα παραπάνω νούμερα προκύπτει ότι ένας στους πέντε που εξετάζεται βρίσκεται θετικός (20,2% η θετικότητα), ενώ σε συνδυασμό με την άνοδο των κρουσμάτων γρίπης και των υπόλοιπων ιώσεων του αναπνευστικού, δημιουργείται μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το σύστημα υγείας άρα και για όσους ασθενήσουν αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικός είναι και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς είναι σταθερά στους 17-18 όλες αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Αντίστοιχα υπάρχουν κρούσματα γρίπης στις Κλινικές, ενώ η ΜΕΘ δεν έχει ασθενή τόσο με γρίπη όσο και με κορωνοϊό, αν και μόνιμα το τελευταίο διάστημα είχε 1 με 2 περιστατικά covid-19.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, όσο και οι πρώτες ημέρες του 2024 θα κυλήσουν χωρίς δωρεάν τεστ από τις ΚΟμΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση