Αγρότες Φθιώτιδας: Άδικος αποκλεισμός από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 13:17 Αγρότες Φθιώτιδας: Άδικος αποκλεισμός από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κκ Αυγενάκη, Σταμενίτη και Παπαγιαννίδη, απέστειλε αντιπροσωπεία αγροτών της Κεντρικής Ελλάδας - ΠΕ Φθιώτιδας, για τον άδικο - όπως τον χαρακτηρίζουν - αποκλεισμό του νομού από την Προδημοσίευση της νέας πρόσκλησης διετούς διάρκειας 10.01.04 «μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα».

Όπως αναφέρουν: «Επανερχόμαστε μετά τις γιορτές έπειτα από ένα χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ στις 29/12/2023 και την προδημοσίευση του προγράμματος για την  αναγκαιότητα στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά », το οποίο έληξε τέλος του 2022, ζητούμε ως παραγωγοί αγρότες μετά από 5 έτη στο πρόγραμμα , και ζητούμε την παρέμβασή των υπευθύνων της ηγεσίας στο ΥΠΑΑΤ για την επέκταση του προγράμματος στο νομό Φθιώτιδας».

Οι αγρότες της Φθιώτιδας επισημαίνουν προς την ηγεσία του Υπουργείου, το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς επλήγησαν στις φοβερές πλημμύρες του 2023 κάποιοι εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση.

Η πρόσκληση αναμένεται εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2024, με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Αφορά την εφαρμογή της Δράσης σε συγκεκριμένες περιοχές και είναι:

1) Θεσσαλικό Πεδίο, Περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας

Καλλικρατικοί Δήμοι που βρίσκονται ολικώς ή μερικώς εντός της περιοχής παρέμβασης: (Αγιάς, Αλμυρού, Βόλου, Δομοκού, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Μακρακώμης, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Ρήγα Φερραίου, Σοφάδων, Τεμπών, Τρικκαίων, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Φαρσάλων)

2) Περιοχή του Νότιου Τμήματος του Ποταμού Έβρου

(Αλεξανδρούπολης)

3) Πεδιάδα ανατολικά και δυτικά της Λίμνης Βιστωνίδας

(Αβδήρων, Αρριανών, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Ξάνθης, Τοπείρου)

4) Περιοχή του Βόρειου Τμήματος του Ποταμού Έβρου

(Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση