Στην «κατάψυξη» η χώρα με αρκετά χιόνια σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 19:36 Στην «κατάψυξη» η χώρα με αρκετά χιόνια σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς

Το πιο κρύο πρωινό του φετινού χειμώνα αναμένεται την Κυριακή…

Με βροχές ξεκίνησε η μέρα στα Νότια Επτάνησα, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, που σε κάποιες περιοχές συνοδεύονται από καταιγίδες. Τοπικές βροχοπτώσεις σημειώνονται επίσης και στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, όπου χιόνισε στα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας και στα χωριά της Οίτης.

Η αλλαγή της αίσθησης της θερμοκρασίας, προμηνύει χιονοπτώσεις αργότερα το απόγευμα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές σύμφωνα με το meteo, που προβλέπει επίσης αργά τη νύχτα τοπικά έντονες χιονοπτώσεις στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Χαλκιδική ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Αντίθετα το νέο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει χιόνια μόνο στα ορεινά, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες προγνώσεις για τα πεδινά δεν υπάρχει ούτε η ένδειξη χιονόνερου!

Δείτε τους χάρτες του meteo.gr με την εκτιμώμενη χιονόπτωση στην περιοχή μας μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου (η Φθιώτιδα κυρίως επηρεάζεται από 02:00’ μέχρι 05:00’ τα ξημερώματα του Σαββάτου):

Σε αυτό που συμφωνούν πάντως οι μετεωρολόγοι είναι ότι, μετά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο καιρός βελτιώνεται ενώ το «ξαστέρωμα» θα φέρει αρνητικές θερμοκρασίες το ξημέρωμα της Κυριακής (14/1), ίσως στην πιο κρύα νύχτα - ημέρα του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα.

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, 98 από τους 491 ενεργούς σταθμούς του meteo.gr, έδειχναν αρνητική θερμοκρασία.

Με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στην Περιφέρεια Στερεάς (πλην χιονοδρομικών και ακατοίκητων περιοχών), «ξύπνησε», μόνο το γνωστό Μαυρολιθάρι στην Οίτη, όπου το θερμόμετρο έδειξε -0,4ο στις 08:30’ το πρωί. Στους 5,4ο στη Λαμία και στα βόρεια της πόλης 4,2ο νωρίς το πρωί.

Είναι εμφανής η αλλαγή του καιρού με τους πιο παλιούς και έμπειρους να περιμένουν πιο ορεξάτο χιόνι σε σχέση με αυτό της αρχής της εβδομάδας τουλάχιστον για τα ορεινά.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει πάντως η επιδείνωση του καιρού είναι πρόσκαιρη και απολύτως φυσιολογική ακριβώς στο μέσον του χειμώνα. Αυτό που δε φαίνεται και τόσο φυσιολογικό είναι η νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από τη νέα εβδομάδα, αγγίζοντας ή ξεπερνώντας μέχρι την άλλη Παρασκευή (19/1), τους 20 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση