Προσοχή! Απατεώνες προσποιούνται υπαλλήλους της ΔΥΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 08:12 Προσοχή! Απατεώνες προσποιούνται υπαλλήλους της ΔΥΠΑ

Ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς, υποτίθεται για επιδόματα ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση…

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κακόβουλες ενέργειες, με προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών που συναλλάσσονται με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Αναφέρθηκαν περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με σκοπό την εξαπάτηση και τη διενέργεια συναλλαγών από το θύμα. Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνό τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα κ.α.

Όπως επισημαίνει η Υπηρεσία, «ουδέποτε στελέχη της θα ζητήσουν μέσω τηλεφώνου ή SMS ή email κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Για όλες τις οικονομικές συναλλαγές ακολουθούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση