Χαλασμένο φαγητό στα σχολεία καταγγέλλουν γονείς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 20:47 Χαλασμένο φαγητό στα σχολεία καταγγέλλουν γονείς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας, καταγγέλλουν μέσω του διαδικτύου ότι εντοπίστηκαν φαγητά με έντονη οσμή και εμφανώς αλλοιωμένη όψη σε τουλάχιστον 5 σχολεία της Χαλκίδας (2ο, 9ο, 16ο, 18ο, 23ο ).

Υπάρχει μάλιστα έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με την ποιότητα, τη γεύση και την ποσότητα των μερίδων, ζήτημα που η Ένωση είχε θέσει στο Διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας. Δείγματα έχουν σταλεί και για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι χαλασμένα.

Δείτε τι έγραψε η Ένωση Συλλόγων Γονέων:

«Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων εντοπίστηκαν φαγητά με έντονη οσμή και εμφανώς αλλοιωμένη όψη σε τουλάχιστον 5 σχολεία της Χαλκίδας (2ο, 9ο, 16ο, 18ο, 23ο ) τις προηγούμενες ημέρες, ενώ από την αρχή της χρονιάς υπάρχει δυσαρέσκεια σχετικά με την ποιότητα, τη γεύση και την ποσότητα των μερίδων, ζήτημα που η Ένωση είχε θέσει έγκαιρα στο Διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει μαζί του. Δείγματα έχουν σταλεί και για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι χαλασμένα.

Φαίνεται όμως ότι εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, οι αρμόδιες αρχές ¨κάνουν τα στραβά μάτια¨. Το ίδιο συνέβη και με τη μεταφορά των μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ, τα κοντέινερ που λείπουν στο ΕΕΕΕΚ, τα δεκάδες ακατάλληλη κτίρια που στεγάζουν τα νήπια στην πόλη μας και πολλά άλλα.

Τα σχολικά γεύματα -ανεξάρτητα από μια σειρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος- αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι και το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι!  Το ζήτημα της σίτισης δεν είναι ευκαιριακό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους καθολικότητας και μόνιμης παροχής προς όλους τους μαθητές.

Ειδικότερα, έχοντας πλήρη συναίσθηση της αξίας της σωστής και πλήρους διατροφής για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας, πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτηθεί επαρκώς ώστε να αναπτυχθούν κατάλληλες κτιριακές υποδομές (αίθουσες σίτισης, μαγειρεία), καθώς και να στελεχωθεί με το απαιτούμενο μόνιμο βοηθητικό προσωπικό (μάγειροι, τραπεζοκόμοι), προκειμένου να υποστηρίζεται καθολικά, απρόσκοπτα και με επιστημονικούς όρους η σίτιση όλων των μαθητών μέσα στο σχολείο.

Πέραν των προφανών ζητημάτων της προαγωγής της υγείας-πρόληψης ασθενειών, η ανάληψη της ευθύνης της σίτισης από το κράτος θα συμβάλλει και παιδαγωγικά –με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών- στην ανάπτυξη ορθής διατροφικής κουλτούρας στον μαθητικό πληθυσμό, στην ανάπτυξη των αξιών της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας μέσα στη μαθητική κοινότητα.

Δεν παίζουμε τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας κορώνα-γράμματα, δίνοντάς τους αμφιβόλου ποιότητας φαγητά!

Καλούμε τους γονείς των Δημοτικών Σχολείων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Καλούμε του Συλλόγους Γονέων των εν λόγω σχολείο σε συντονισμό με την Ένωση.

Απαιτούμε:

°Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη χορήγηση ασφαλών και ποιοτικών σχολικών γευμάτων.

°Καθολική κάλυψη όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με σχολικά γεύματα και διεύρυνση του προγράμματος στην Προσχολική και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πρώτη προτεραιότητα τους μαθητές των ολοήμερων τμημάτων σε όλα τα σχολεία της Α/βάθμιας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση