ΕΣΔ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Ψήφισμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:55 ΕΣΔ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Ψήφισμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης του Συντάγματος και συντονισμός δράσεων με άλλους φορείς…

Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων (Ε.Σ.Δ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για το Σχέδιο Νόμου «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» του ΥΠΑΙΘ.

Το ψήφισμα:

«Το σχέδιο νόμου που προτίθεται να καταθέσει σε διαβούλευση ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  φέρει τον τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο».  Με τον παραπλανητικό και προσβλητικό αυτό τίτλο για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο  αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας σε πλήρη αντιδιαστολή με το Άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ενώ το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο υποφέρει από έλλειψη πόρων, καταφέρνει και είναι ο πιο επιτυχημένος αναπτυξιακός κλάδος της χώρας μας σύμφωνα με όλες τις διεθνείς κατατάξεις. Επιπλέον, έχει για δεκαετίες τώρα εξασφαλίσει την πρόοδο και την κοινωνική κινητικότητα με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση αποτελούν ένδειξη των προθέσεών της και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επ’ ουδενί δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Η ΓΣ του ΕΣΔ

*αυτονόητα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης του Συντάγματος,

*αποφάσισε να συντονίσει τη δράση της με τους άλλους συλλόγους των εργαζομένων των πανεπιστημίων (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικών) και τους φοιτητικούς συλλόγους,

*καλεί το υπουργείο να μην καταθέσει την πρόταση νόμου και να ενισχύσει επιτέλους σε προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο,

*καλεί το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο του ΠΘ να πάρουν την πρέπουσα συνταγματική θέση ενάντια στην κατάθεση του σ/ν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις τους,

*δεσμεύει το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου να καλέσει, μετά τη συγκρότησή του, εκ νέου ΓΣ του ΕΣΔ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της εν όψει κατάθεσης του σ/ν,

*καλεί σε άμεση αντίδραση τους συναδέλφους, ενάντια στην περαιτέρω υπονόμευση του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου και ως εκ τούτου συμμετοχή στις κατά τόπους κινητοποιήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση