Φθιώτιδα: Λίγο χιόνι, όμορφες εικόνες και υποχρεωτικές αλυσίδες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 08:12 Φθιώτιδα: Λίγο χιόνι, όμορφες εικόνες και υποχρεωτικές αλυσίδες!

Θα επιμείνει στα ορεινά για ένα ακόμη 24ωρο η κακοκαιρία

Στα λευκά ντύθηκαν το Σαββατοκύριακο, πολλά ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, σε αυτή την νέα κακοκαιρία εξπρές που έπληξε από το μεσημέρι του Σαββάτου τη χώρα μας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας βέβαια ήταν οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που έριξαν έως και 15 βαθμούς τη θερμοκρασία σε σχέση με τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι!

Σαφώς οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ήταν στη Βόρεια Ελλάδα, όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo.gr.

Όμως και στην Κεντρική Ελλάδα, ο υδράργυρος έπεσε σε αρνητικούς αριθμούς, όπως στο Μαυρολιθάρι που έδειξε -1,8, στη Μυρίκη Καρπενησίου -1,7, στο «51» -0,4 και στο Καρπενήσι 0 βαθμούς, από το δίκτυο του meteo.

Σύμφωνα με το meteostat στον Τυμφρηστό του Δήμου Μακρακώμης, ο υδράργυρος έπεσε στους -1,2 ενώ η χιονόπτωση παραμένει.

Δείτε όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα χωριά της Φθιώτιδας:

(Τυμφρηστός)

(Καστανιά)

(Καταφύγιο Οίτης)

(Στάγια)

(Γαρδίκι Ομιλαίων)

Αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχ. Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από τη 12 η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Υπενθυμίζουν δε, την υποχρέωση όλων των οδηγών να έχουν μαζί τους  αλυσίδες εκτός αν φορούν ειδικά ελαστικά, για το σύνολο του οδικού δικτύου των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και του Δήμου Λαμίεων, Δομοκού, Μακρακώμης του Νομού Φθιώτιδας.

Πρόβλεψη

Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός την Κυριακή 21/01 σε μεγάλο μέρος της χώρας, η κακοκαιρία αναμένεται να επιμείνει στα νότια και νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έτσι, για το υπόλοιπο τη ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και Πελοποννήσου έως τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των παραπάνω περιοχών.

Από την ΕΜΥ επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού και αναφέρει:

Α. Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (της τάξεως των 6 - 8 βαθμών Κελσίου) κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα βόρεια και κεντρικά που ήδη έχει πέσει σημαντικά, θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ισχυρό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή (21-10-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.

β) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση