Με 28 συλλήψεις έκλεισε ο χρόνος στα λιμάνια και στις θάλασσες της Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 22:29 Με 28 συλλήψεις έκλεισε ο χρόνος στα λιμάνια και στις θάλασσες της Κεντρικής Ελλάδας

Από Θεσσαλία μέχρι Εύβοια και τα όρια της Αττικής….

Τη δράση των υπηρεσιών της τον τελευταίο μήνα του 2023, παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.), που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ο Δεκέμβριος, είχε μεταξύ άλλων 28 συλλήψεις, τρία ναυτικά ατυχήματα με τη διάσωση ενός ατόμου και δεκαπέντε (15) περιστατικά μεταφοράς ασθενών.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το μήνα Δεκέμβριο:

α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα και ειδικότερα:

 - Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας και  κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης ενός γραμμαρίου (1,0).

 - Είκοσι δύο (22) άτομα Π.Ε.Π. (παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) από τη Λιμενική Αρχή Βόλου τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα. 

 - Ένα (01) άτομο για υπαίθριο εμπόριο από τη Λιμενική Αρχή Βόλου. 

 - Τέσσερα (04) άτομα για Λοιπά Αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου και Καρύστου.  β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα πέντε(15) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό  του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συγκεκριμένα οκτώ (08) με ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) με ΠΛΣ από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και πέντε (05) με ιδιωτικά σκάφη από λιμένα  Σκύρου σε λιμένα Κύμης.

γ) Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής  Τρικέρων με πλωτά μέσα παρείχαν συνδρομή σε περιστατικό ακυβερνησίας σε Ε/Ρ σκάφους λόγω μηχανικής βλάβης στην  θαλάσσια περιοχή νησίδων <<ΜΙΚΡΑ>> Παγασητικού Κόλπου. 

δ) Βεβαιώθηκαν διακόσιες τριάντα επτά (237) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού  ύψους επτά χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα ευρώ (7.980€).

ε) Πραγματοποιήθηκαν τριάντα επτά (37) έλεγχοι μέθης. 

στ) Πραγματοποιήθηκαν τριάντα δύο (32) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά /  Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ζ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

Βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα εννέα (69) παραβάσεις, εκ των οποίων οι είκοσι πέντε (25) ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν οκτώ χιλιάδες (8.000) άτομα αχινών, εξακόσια ογδόντα (680) άτομα ολοθούριων,  δεκατέσσερα (14)κιλά όστρακα και ποσότητες ιχθύων καθώς και διάφορα αλιευτικά εργαλεία.

Θυμίζουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση