Με καπνιστήρι και μάσκες κατεβαίνουν οι μελισσοκόμοι στο κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 08:02 Με καπνιστήρι και μάσκες κατεβαίνουν οι μελισσοκόμοι στο κέντρο της Λαμίας

Κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους…

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος και οι Πρόεδροι Μελισσοκομικών  Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, συνήλθαν σε σώμα στην Λάρισα στις 20/1/2024 με σκοπό τον καθορισμό και ψήφισμα αιτημάτων που βαραίνουν διαχρονικά την μελισσοκομία.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου, τέθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω αιτήματα:

➢ Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολόγητου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)

➢ Ελληνοποιήσεις ( Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιου . Ελεγχος Εισαγωγων στα Τελωνεία -Θεσμοθέτηση γυροσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος- Εξέταση Χημείο του Κράτους -ΕΦΕΤ ).

➢ Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία .

➢ Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών .Τοποθέτηση μελισσοσμηνών όπως ορίζει ο νόμος 6238/ 1934.

➢ Ενίσχυση στους πληγέντες νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας από πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα, με 15 ευρώ / κυψέλη βάση των δηλωθέντων ζημιών, όπως αποφασίστηκε για την Περ. Θεσσαλίας και τον Ν. Έβρου 

➢ Επιδότηση επικονίασης .Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα

➢ Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο

➢ Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

Για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων ορίστηκε ως ημέρα μηχανοκίνητης πορείας η 1/2/2024 με κατάθεση ψηφίσματος στα κέντρα των περιφερειών ανά την Ελλάδα.

«Οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Στερεάς όπως ΜΣ Λαμίας, ΜΣ Λιβαδειάς, ΜΣ Δομοκού, ΜΣ Θηβών ‘’Ο ΗΣΙΟΔΟΣ’’, ΜΣ Φωκίδας και το Σωματείο Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας  καλούν τους μελισσοκόμους την 1/2/2024 και ώρα 11:00, στον χώρο συγκέντρωσης όπου  βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (στον χώρο στάθμευσης), όπου θα ξεκινήσει η  μηχανοκίνητη πορεία με προς την Περιφέρεια στο κέντρο της Λαμίας. Προτείνει οι  μελισσοκόμοι να φορούν μάσκες και να φέρουν καπνιστήρι για είναι πιο διακριτή η παρουσία  τους», αναφέρουν στο δελτίο τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση