Συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε πρόγραμμα ERASMUS

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 11:28 Συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε πρόγραμμα ERASMUS

“Using Gamification to Teach English to Students with Disabilities”, ο τίτλος του προγράμματος…

Διαβάστε το δελτίο τύπου από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σχετικά με τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα ERASMUS που εισάγει καινοτόμες εξελίξεις στην εκπαίδευση της αγγλικής γλώσσας για μαθητές με αναπηρίες.

Δελτίο τύπου:

«Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (ΔΠΕ) συμμετέχει στο Πρόγραμμα ERASMUS (project No. 2022 -1- LV01 – KA220-SCH-000087585) με τίτλο “Using Gamification to Teach English to Students with Disabilities” σε συνεργασία με την Ολλανδία, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Β. Μακεδονία.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Erasmus, η ΔΠΕ Φθιώτιδας συμμετείχε σε δράσεις της δεύτερης εκδήλωσης κινητικότητας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τις 14-19/01/2024.

Το έργο Digi-Eng επιδιώκει να εισάγει καινοτόμες εξελίξεις στην εκπαίδευση της αγγλικής γλώσσας για μαθητές με αναπηρίες μέσω της αξιοποίησης και εφαρμογής κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων. Με τις ρίζες του στην επιταγή της «Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού», το έργο ευθυγραμμίζεται με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες αναπτύσσοντας δημιουργικές μεθόδους για προσαρμοσμένη παράδοση περιεχομένου. Η κεντρική εστίαση στο gamification, προσβάσιμο σε μαθητές με διάφορες αναπηρίες, τοποθετεί το έργο ως μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Αυτή η προσπάθεια εκτείνεται πέρα ​​από τις συμβατικές αίθουσες διδασκαλίας, με τη δημιουργία μιας πολύγλωσσης πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης και μιας εφαρμογής για κινητά, που καλύπτουν διαφορετικά πλαίσια.

Η Διεύθυνση εκπροσωπήθηκε στo Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Γκούμα, την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής κι Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Σοφία Τσαγανού και την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κ. Βασιλική Χαϊντούτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση