Τον αγώνα των Φοιτητών στηρίζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 15:21 Τον αγώνα των Φοιτητών στηρίζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα…»

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.).

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι αγωνιστές, οι απόγονοι, οι φίλοι, οι πολιτικοί πρόσφυγες, συμπαραστεκόμαστε στους φοιτητές που με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, με αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αγωνίζονται κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αγωνίζονται για πτυχία με αξία, για σύγχρονα πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές.

Έχουμε την ιστορική εμπειρία της περιόδου της ΕΑΜικής Αντίστασης στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας που όλα «τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», από την ηρωική πάλη λαού και νεολαίας και ιδιαίτερα της σπουδάζουσας της ΕΠΟΝ, η οποία παλεύοντας για τη λευτεριά, οργάνωνε την εκπαίδευση των παιδιών του λαού, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόταν και στα πανεπιστήμια, υπερασπιζόταν και διεκδικούσε μόρφωση της νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτή την εμπειρία στο σήμερα συμπαρατασσόμαστε μαζί με τους εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους που αγωνίζονται, αλλά και τους μαθητές που είναι μαζί τους, με τις αποφάσεις των μαθητικών τους συμβουλίων. Μαζί τους είναι καθηγητές πανεπιστημίων, φορείς εκπαιδευτικών και γονέων, είναι μαζικές οργανώσεις των εργαζόμενων, του λαού μας, ο οποίος έχει παράδοση στους αγώνες για την υπεράσπιση της μόρφωσης της νεολαίας.

Η κυβέρνηση, με συκοφαντίες και καταστολή, προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να υπονομεύσει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των φοιτητών και μαθητών ενάντια στη νομοθέτηση της αδικίας να εξαρτάται η πρόσβαση στα πανεπιστήμια από το πορτοφόλι της οικογένειας, να χάνουν την αξία τους τα πτυχία, στο έδαφος της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών.

Δεν περνάει η παραπλάνηση που επιχειρεί η κυβέρνηση όταν έχει μειώσει την κρατική χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια κατά 65% τα τελευταία χρόνια και τώρα απειλεί με κόψιμο εντελώς της χρηματοδότησης ως τιμωρία για τον αγώνα των φοιτητών. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν μπορεί να φέρει την αναβάθμιση των δημόσιων, όπως ακριβώς και στην Υγεία, με τα νοσοκομεία. Αυτό που φέρνει είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησής τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των φοιτητών:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

 Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση