Επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας στη Σοφία Ζαχαράκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 10:34 Επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας στη Σοφία Ζαχαράκη

Ο Πρόεδρος κος Αγγελάκης Παναγιώτης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδος, παρέδωσε στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη υπόμνημα με τις ανάγκες των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία.

Πρόταση Υποστήριξης Γονέα - Κηδεμόνα παιδιού ΑμεΑ με μηνιαίο οικονομικό βοήθημα λόγω εκ των πραγμάτων δυσκολίας εργασίας - Επέκταση προγράμματος «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ» για άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε το υπόμνημα που παρέδωσε ο κ. Αγγελάκηςστην Υπουργό.

Αξιότιμη Υπουργέ κα Ζαχαράκη

1. Όπως γνωρίζετε είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσληφθεί Γονέας-Κηδεμόνας παιδιού με αναπηρία διότι εκ των πραγμάτων πρέπει να μεριμνά και να φροντίζει για το παιδί του, ειδικά για τις περιπτώσεις νοητικής στέρησης, η δυνατότητα εργασίας του Γονέα-Κηδεμόνα είναι σχεδόν απαγορευτική για την χώρα μας, γιατί η φροντίδα του παιδιού απαιτεί 24ωρη εγρήγορση, εφτά ημέρες την εβδομάδα, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες τον χρόνο. Έτσι παρά την θέληση του Γονέα-Κηδεμόνα για εργασία, και δεν προσφέρονται θέσεις εργασίας αλλά και είναι εξαιρετικά σπάνιο εάν υπάρχουν να καταληφθούν γιατί αυτό θα μπορούσε να αποβεί αρνητικά καθοριστικό για το παιδί ΑμεΑ. Όμως με αυτά τα δεδομένα η οικογένεια στερείται των χρημάτων της εργασίας σε εποχές πολύ δύσκολες και αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμη και για τα βασικά της ζωής.

Προτείνουμε να προωθήσετε νομοθέτημα στο οποίο να προβλέπεται υποστήριξη του ενός Γονέα-Κηδεμόνα παιδιού ΑμεΑ με ποσό ικανό να θεωρηθεί αληθινή βοήθεια προς αυτές τις οικογένειες. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη η χώρα μας την ιδιαίτερη ευαισθησία της για το θέμα, γεγονός που εκτιμούμε ότι θα γίνει αποδεκτό από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Χώρας μας αλλά και της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, διότι θα κατατάξει τη χώρα μας σε καλύτερη θέση στον πολιτισμένο κόσμο.

2. Το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ» για άτομα με αναπηρία κρίνεται ως επιτυχημένο, όμως θεωρούμε και προτείνουμε πως πρέπει να επεκταθεί και με την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων ώστε να ανακουφιστούν περισσότερες οικογένειες, οι οποίες τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες αγωνίζονται για το κάλο των παιδιών τους, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες.

Κα Υπουργέ παρακαλούμε διαβιβάστε τα αιτήματα μας και στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τη σημείωση ότι αυτά θα χαίρουν της συναινέσεως του συνόλου των κομμάτων του πολιτικού κόσμου αλλά είναι και μια πραγματική ευκαιρία να γράψει η Ελλάδα ιστορία και στο θέμα των ΑμεΑ.

Στη διάθεση σας για άμεση επικοινωνία και συνεργασία.

Με τιμή

Ο πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση