«Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο: Δύο νέα ισχυρά τηλεσκόπια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 21:59 «Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο: Δύο νέα ισχυρά τηλεσκόπια

Έρχονται να προστεθούν στο μετεωρολογικό σταθμό και στο σεισμόμετρο…

Ευχάριστα νέα για την επιστημονική κοινότητα και για τη Φθιώτιδα από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ο εμπλουτισμός των υποδομών, των ερευνητικών και εκπαιδευτικών δυνατοτήτων του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου Υπάτης συνεχίζεται καθώς μετά την τοποθέτηση και έναρξη λειτουργίας του Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού Εδάφους και του Σεισμομέτρου, που έγινε από τους συναδέλφους και συνεργάτες, από το ΕΚΦΕ Φθιώτιδας, που υπηρετούν με ζήλο τους σκοπούς του Αστεροσχολείου, ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε μάτια εκτός από το βαθύ σύμπαν και τον Ήλιο μας (μέσω των δύο πολύ ισχυρών τηλεσκοπίων μας) και στον ουράνιο θόλο του τόπου μας.

Σε λίγο  καιρό λοιπόν, θα μπορείτε να παρατηρείτε, online , ημέρα και νύχτα μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου  https://allsky7.net/ , τον ουράνιο θόλο μέσω ενός συστήματος  8πλών καμερών, παρατηρώντας τα εντυπωσιακά μετέωρα και τις βολίδες που εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ.) μαζί με το συνεργαζόμενο "HERON LAB", από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  θα εγκαταστήσουν και θα λειτουργήσουν δύο τέτοια συστήματα, ένα στο Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο και ένα στον ραδιοφασματογράφο ARTEMIS IV-JLS shelter, στις εγκαταστάσεις του Δορυφορικού σταθμού Θερμοπυλών όπου φιλοξενείτε, αυξάνοντας την περιοχή κάλυψης του δικτύου , στον Ελλαδικό χώρο αλλά και την δυνατότητα που δίνεται στους φοιτητές μας ερευνητικά, τους μαθητές μας εκπαιδευτικά  και οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την αστρονομία επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, να έχει άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο στην φαρέτρα του, για μελέτη.

Αν προσθέσουμε και την δυνατότητα που δώσαμε στους φοιτητές μας να εκτελέσουν τα εργαστήρια αστροφυσικής σε πραγματικό περιβάλλον, τους μαθητές μας να εκπαιδευτούν από διαπιστευμένους επιστήμονες στα Θερινά μας σχολεία και τους επισκέπτες μας να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα μέλη μας, πρέπει να αποδεχτούμε ότι σιγά σιγά το αγαπημένο μας "Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο-Πλανητάριο-Αστεροσχολείο" γίνεται όλο και πιο πλήρες. Η δουλειά και το μεράκι δεν σταματά. Έρχονται και άλλα, καλύτερα. Θα προσπαθούμε να σας κρατάμε πάντα ενήμερους, παρόλο τον τεράστιο φόρτο εργασίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση