Επίκαιρη ερώτηση Κοτρωνιά για το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 14:19 Επίκαιρη ερώτηση Κοτρωνιά για το Νοσοκομείο Λαμίας

«Αδικεί την Κυβέρνηση η εικόνα…», λέει ο Βουλευτής Φθιώτιδας…

Τα ζητήματα υπολειτουργίας πολλών κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας λόγω υποστελέχωσης από τις παραιτήσεις γιατρών, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο βουλευτής  Γιώργος  Κοτρωνιάς.

Στην απάντηση του, ο Υπουργός  ανακοίνωσε ότι, για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των κλινικών προχωράει στην κάλυψη θέσεων, με προκήρυξη που έγινε την περασμένη εβδομάδα και αφορά: μία θέση διευθυντού αναισθησιολογίας, δύο θέσεις αναισθησιολογίας, μία θέση επιμελητή Β για το ΤΕΠ, μία θέση παθολογίας, μία θέση παθολογίας -Ογκολογίας, μία θέση παιδιατρικής και μία θέση πνευμονολογίας -φυματιολογίας, με την πεποίθηση ότι θα υπάρξει βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής τόνισε ότι, η εικόνα αδικεί την Κυβέρνηση, που αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει σε υποδομές, ειδικά μηχανήματα και επεκτάσεις κλινικών, πρότεινε δε στις προκηρύξεις να λαμβάνεται υπ’ όψιν η εντοπιότητά και να προβλέπεται υποχρεωτική παραμονή των νεοπροσλαμβανόμενων αλλά και οι προκηρύξεις να γίνονται κατά υγειονομική περιφέρεια και όχι συνολικά για την επικράτεια.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτρωνιάς, θα συνεχίσει  να παρακολουθεί στενά το θέμα και να παρεμβαίνει μέχρις ότου γίνει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  η πρώτη  και καλύτερη μονάδα  του συστήματος υγείας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση