Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 16:40 Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στη Λαμία

Η πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένης Μπενιάτα…

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει από 8 έως 10 Μαρτίου 2024 στη Λαμία, το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής με θέμα: «Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗN ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ανακαλύψεις – επιτεύγματα – προοπτική για τη Φυσική του 21ου αιώνα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ως μετέχουσα στην διοργάνωση  του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής, απευθύνει πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Μπενιάτα, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα:

1.«Οι Μαθητές Συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στο Αμφιθέατρο Γραμματείας, στην Αίθουσα Ζ (Κτίριο 3) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου μαθητές/τριες σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν πειραματικές δραστηριότητες.

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Αξιολόγηση PISA: Οι επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών της Ελλάδας στις Φυσικές Επιστήμες: Συγκρίσεις- ερμηνείες- προβληματισμοί». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 έως 12:30, αμέσως μετά τις ομιλίες δύο διακεκριμένων επιστημόνων του κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή και του κ. Χρήστου Ξενάκη,  στο Αμφιθέατρο Γραμματείας, στην Αίθουσα Ζ (Κτίριο 3) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το συντονισμό της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δρ. Ελένης Μπενιάτα, και τη συμμετοχή έμπειρων εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και ακαδημαϊκών.

Χώροι διεξαγωγής συνεδρίου: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (έναρξη συνεδρίου), εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας).

Πληροφορίες εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση