Ενημερωτική συνάντηση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 14:14 Ενημερωτική συνάντηση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας

Η πορεία υλοποίησης του έργου…

Ενημερωτική συνάντηση, για την πορεία υλοποίησης του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας – Open Mall Lamia», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Κυρίτσης, μαζί με τα στελέχη του ΑΚΕ Λαμίας Μαρία Αποστόλου και Σοφία Τσέλλου, ενημέρωσαν τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο έργο σχετικά με την πορεία υλοποίησής του.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου Παναγιώτη Αρβανίτη, μελών του ΔΣ και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλία Κεφαλά.

Τα στελέχη του ΑΚΕ Λαμίας παρουσίασαν στις επιχειρήσεις τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν και το ψηφιακό λογότυπο που έχει σχεδιαστεί. Επιπλέον έγινε παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας από τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη, Διευθυντή Τμήματος Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της εταιρίας PUBLICOTA.

Η προτεινόμενη Πράξη με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας», με Δικαιούχο το Δήμο Λαμιέων και Συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, αφορά στη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, σε συγκεκριμένη περιοχή παρέμβασης (εντός του ιστορικού-εμπορικού κέντρου) της πόλης της Λαμίας, μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν δράσεις εκσυγχρονισμού υποδομών, βελτίωσης της κινητικότητας, βελτίωσης μικροκλίματος, αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης προσβασιμότητας. Περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, την ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής, καθώς και την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής παρέμβασης και της Πράξης.

Η περιοχή παρέμβασης όπου θα δημιουργηθεί το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, αποτελείται από ένα συγκροτημένο δίκτυο εμπορικών δρόμων στον κέντρο της πόλης, το οποίο είναι συνολικού μήκους 1.250 μέτρων και ορίζονται ως εξής : - Οδός Αθανασίου Διάκου (από την πλ.Ελευθερίας έως την πλ.Διάκου) - Οδός Βύρωνος (από την οδό Ροζάκη έως την οδό Πάτροκλου) - Οδός Ροζάκη Αγγελή (από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Κολοκοτρώνη) - Οδός Καλύβα Μπακογιάννη (από την πλ.Λαού έως την οδό Τζαβέλα) - Οδός Τζαβέλα (από την οδό Καλύβα Μπακογιάννη έως την πλατεία Πάρκου) - Οδός Χατζοπούλου (από την οδό Βύρωνος έως την οδό Ελ. Βενιζέλου) - Οδός Πλ.Πάρκου (από την οδό Χατζοπούλου έως την οδό Τζαβέλα) - Οδός Συγγρού (από την οδό Ροζάκη Αγγελή έως την οδό Θεμιστοκλέους) - Οδός Θεμιστοκλέους (από την οδό Ρήγα Φεραίου έως την οδό Καραγιαννοπούλου).

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της πράξης αφορούν:

-Στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή παρέμβασης.

-Στην αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής.

-Στην αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής της περιοχής παρέμβασης, μέσω της προσέλκυσης τουριστών-επισκεπτών.

-Στην αστική αναζωογόνηση και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης.

-Στην αύξηση της «ελκυστικότητας» της περιοχής.

-Στην οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

-Στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και των οικονομικών πηγών της και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την αναβάθμιση και λειτουργία της εμπορικής περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση