Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 17:10 Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ

Του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

Αποφυλακίσθηκε, έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ. Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας να άρει το μέτρο της προσωρινής κράτησης

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή και της νύχτας που έγινε η τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου, με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Τέλος η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, την περασμένη άνοιξη, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση