Χρηματοδότηση νέων έργων & δράσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 08:07 Χρηματοδότηση νέων έργων & δράσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Λάμπρος Παπαδήμας» στη Λαμία, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που μεταδόθηκε και μέσω του διαδικτύου.

Προ ημερήσιας διάταξης και με αφορμή τη συζήτηση επερωτήσεων Περιφερειακών Συμβούλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιλογής Προϊσταμένων των υπηρεσιών. Τόνισε, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς της, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων του Υπουργείου Εσωτερικών προς αξιολόγηση. Η Περιφερειακή Αρχή έχει επανέλθει στο Υπουργείο, επιζητώντας την άμεση συγκρότηση του συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τους κανονισμούς λειτουργίας των επιτροπών Εργασίας & Κοινωνικής Μέριμνας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού. Παράλληλα, ορίστηκαν εκπρόσωποι σε επιτροπές και σε κοινωνικές δομές, όπως στην «ΣΚΑΠΑΝΗ Ανώνυμη Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», όπου αποφασίστηκε να μετέχουν - πέραν του Περιφερειάρχη - οι Χρήστος Ταξίδης, Απόστολος Αγγελακόπουλος, Αλίκη Λιάσκα, Δημήτρης Κατσούλης, Δημήτρης Μαλούχος και Γιάννης Σαλταγιάννης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε επίσης, στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2024 για την ένταξη νέων έργων. Μεταξύ άλλων, εντάχθηκαν τα εξής:

«ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού 250.000 €.

«ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ», προϋπολογισμού 100.000 €.

«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΠΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΥΚΩΝ», προϋπολογισμού 8.680 €.

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 63.227,64 €.

«ΣΥΝΤΑΞΗ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 24.000 €.

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ “BEYOND 4.0”», προϋπολογισμού 21.500 €.

Ακολούθως, γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Κύμης, όπως επίσης και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στο Περιφερειακό μας συμβούλιο συνδιαμορφώσαμε απόψεις και λάβαμε αποφάσεις, που προωθούν λύσεις για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Εντάξαμε νέα έργα και δράσεις στο Τεχνικό μας πρόγραμμα, γιατί προκύπτουν νέες ανάγκες, αλλά και γιατί ωριμάζουν έργα στα οποία δίνουμε προτεραιότητα και τα χρηματοδοτούμε. Συνεχίζουμε μεθοδικά και συνεργατικά να δουλεύουμε για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και αποκρούουμε την τοξικότητα, που μόνο κακό κάνει στη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού μας συμβουλίου».

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Λουκία Θεοδώρου τόνισε: «Εξελίχθηκε ομαλά η σημερινή μας συνεδρίαση, παρά τη χρονική πίεση. Δώσαμε και πάλι τη δυνατότητα να συζητηθούν και να απαντηθούν οι συνολικά 12 επερωτήσεις συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων. Ακολούθως, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο κ. Σπανός είχε ανακοινώσει την υπογραφή της ένταξης της πράξης: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδική ασφάλεια».

Αντικείμενο της πράξης είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στα όρια του Δήμου Καρπενησίου.
Προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας και επούλωσης λάκκων, όπως επίσης η επανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης, η αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, η ανακατασκευή υφιστάμενων τεχνικών έργων όπου απαιτείται και η ανανέωση οριζόντιας σήμανσης.
Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 370.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση