Δήμος Λαμιέων: Αυτοψίες και πιστοποιήσεις παιδικών χαρών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:56 Δήμος Λαμιέων: Αυτοψίες και πιστοποιήσεις παιδικών χαρών

Θα κλείσουν όσοι χώροι είναι επικίνδυνοι και είναι αδύνατον να επισκευαστούν. Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα…

Ένα μεγάλο κομμάτι του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων, απασχόλησε το θέμα των παιδικών χαρών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης ξεκαθάρισε ότι μετά από σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα πρέπει να μπει λουκέτο σε όποια παιδική χαρά δε φέρει πιστοποίηση σύμφωνα με όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι όσες από τις 117 συνολικά παιδικές χαρές πληρούν τις προδιαγραφές, να προχωρήσει σύντομα η πιστοποίησή τους - προς το παρόν πιστοποιημένη είναι μόλις μία - και όσες βρίσκονται «στα όρια» να γίνει ανακατασκευή τους με κάποιες προσθήκες οργάνων έτσι ώστε να κι εκείνες σε δεύτερο χρόνο, να πιστοποιηθούν.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι για την ώρα αποφεύγουμε το λουκέτο στο σύνολο των 117 παιδικών χαρών, ένας μεγάλος αριθμός, εξ αυτών που δεν μπορεί να προσδιορισθεί αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν. Από τους συγκεκριμένους χώρους θα απομακρυνθούν μάλιστα το επόμενο διάστημα, όλα τα όργανα.

Οι περισσότερες από αυτές τις επικίνδυνες παιδικές χαρές, εντοπίζονται κυρίως στα δημοτικά διαμερίσματα και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν κάποιες, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο που έρχεται το Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι και είναι απαραίτητο να υπάρχουν ασφαλείς χώροι για να παίζουν τα παιδιά.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ένα ακόμη μεγάλο θέμα που καλείται από τους πρώτους μήνες της θητείας του να λύσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και είναι προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα φύλαξής τους, καθώς κακά τα ψέματα οι περισσότερες φθορές προέρχονται από βανδαλισμούς και όχι από χρήση - φθορά! Όμως και αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει μεγάλο κόστος. Τονίστηκε πάντως και η καλλιέργεια συνείδησης στους δημότες να διαφυλάσσουν οι ίδιοι την περιουσία τους, καθώς οι παιδικές χαρές, όπως και κάθε κοινόχρηστο μέσον, είναι περιουσία του δημότη.

Η συζήτηση πάντως κινήθηκε σε υψηλούς τόνους κυρίως λόγω και του λευκού που ψήφισαν επί της εισήγησης οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση