Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στο Δομοκό σε ΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 08:44 Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στο Δομοκό σε ΑΠΕ

Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες πίσω από το μεγάλο project…

Δύο πολύ μεγάλα projects παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από φωτοβολταϊκά συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ, εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να λάβουν κρατική ενίσχυση για την υλοποίησή τους.

Τα έργα φέρουν την επωνυμία Faethon και Seli και το πρώτο προωθείται από τον όμιλο του εφοπλιστή Τσάκου σε συνεργασία με τη γερμανική Altus οι οποίοι μέσω των θυγατρικών τους Ενέργεια Υπερίωνας και Ilos New Energy Greece έχουν συστήσει την κοινοπραξία Faethon.

Προβλέπει την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 252 MW ο καθένας, με ενσωματωμένες μονάδες αποθήκευσης και έναν υποσταθμό υπερυψηλής τάσης. Το έργο θα επιτρέψει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την αποθήκευση της περίσσιας, η οποία θα χρησιμοποιείται τις ώρες αιχμής της κατανάλωσης.

Το project έχει συνολικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ.

Οι δυο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ θα εγκατασταθούν στη Δημοτική Ενότητα Δομοκού (Κοινότητες Αχλαδέας, Μαντασιάς και Βουζίου) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση