Όπλα, μαχαίρια, σπαθιά και μαύρες κουκούλες είχαν οι νεαροί που πυροβόλησαν τον 30χρονο στο πρόσωπο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 08:03 Όπλα, μαχαίρια, σπαθιά και μαύρες κουκούλες είχαν οι νεαροί που πυροβόλησαν τον 30χρονο στο πρόσωπο

Οι τρεις νεαροί παραμένουν στα κρατητήρια της Λαμίας, αφού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο - Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων - Ο 30χρονος κινδυνεύει να μείνει τυφλός, αφού παλαιότερα είχε χάσει και το άλλο μάτι σε ατύχημα - Τι υποστηρίζουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Και τι δεν βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας στα σπίτια των νεαρών που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησαν στο πρόσωπο έναν 30χρονο στον Άγιο Σώστη Σπερχειάδας, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και κινδυνεύει να χάσει και άλλο μάτι του (διαβάστε σχετικά).

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς το θύμα, οι δράστες εκ των οποίων οι δυο είναι αδέλφια, ηλικίας 24, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, μπήκαν στο σπίτι του πυροβολώντας την πόρτα και στη συνέχεια τον λήστεψαν, ενώ φεύγοντας τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο.

Από την έρευνα και την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν ότι θύμα και δράστες είχαν διαφορές και όταν πήγαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν πυροβολισμοί και από τις δυο πλευρές. Μάλιστα οι τρεις νεαροί φεύγοντας πήραν μαζί τους και το όπλο του 30χρονου.

Οι δυο από τους τρεις αρνούνται τα πάντα, ενώ ο τρίτος φέρεται ότι ομολόγησε.

Έφοδος στα σπίτια και συλλήψεις

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας ήξεραν από την πρώτη στιγμή ποιοι είναι οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής τα ξημερώματα της Κυριακής στη δυτική Φθιώτιδα. Εξάλλου τα δυο αδέλφια είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές από άλλες υποθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των 3 νεαρών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  •  Δύο (2) κυνηγετικά όπλα και δέκα (10) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων.
  •  Έξι (6) μαχαίρια και δύο (2) σπαθιά.
  •  Δύο (2) μαύρες κουκούλες τύπου full face .
  •  Ένα ξύλινο ρόπαλο και έξι (6) φυσίγγια πολεμικών όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.
  •  Είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα.

Οι τρεις νεαροί παραμένουν κρατούμενοι στο αστυνομικό μέγαρο της Φθιώτιδας και θα οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και Εισαγγελέα και πάλι το πρωί του Σαββάτου ώστε να απολογηθούν για τις πολύ σοβαρές κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο σπίτι του 30χρονου στον Άγιο Σώστη βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και χασίς. Μάλιστα φέρεται ότι και αυτός πυροβόλησε εναντίον των δραστών. Οι εργαστηριακές εξετάσεις του εγκληματολογικού θα δώσουν πολλές απαντήσεις και φωτίσουν αρκετές πτυχές της υπόθεσης.

Τι δηλώνουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

Ο Βασίλης Παπιώτης, Συνήγορος Υπεράσπισης ενός εκ των φερόμενων δραστών. δήλωσε στο LamiaReport:

«Καταρχήν προς αποκατάσταση της αληθείας  κανείς εκ των φερομένων ως  δραστών δεν αποδέχεται τις  αποδιδόμενες σε αυτόν  πράξεις ή ομολογεί την οποιαδήποτε  συμμετοχή του  σε αυτές. Στα πλαίσια της τακτικής ανάκρισης  θα διεξαχθούν πλείστες  εργαστηριακές εξετάσεις από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια   τα αποτελέσματα των οποίων κρίνονται καθοριστικά για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης   τόσο  για τον βαθμό  συμμετοχής των φερομένων ως δραστών   στις πράξεις που τους αποδίδονται όσο και για το εάν  ο εντολέας μου τέλεσε την οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Κατά την γνώμη της υπεράσπισης   θα πρέπει να διερευνηθεί  από τις αρμόδιες Αρχές  και τυχόν ποινική ευθύνη του φερόμενου ως  παθόντος για συγκεκριμένα ποινικά  αδικήματα...»

Ο Δημήτριος Κρούπης Συνήγορος των δύο αδελφών κατηγορουμένων δήλωσε: «Οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες . Η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης .Αναμένουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας...»

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση