Τρόμος: Ολόκληρο χωριό κινδυνεύει από κατολίσθηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 23:08 Τρόμος: Ολόκληρο χωριό κινδυνεύει από κατολίσθηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να διαβρωθεί το έδαφος, να πέσει ένα σπίτι και να εκκενωθούν άρον – άρον άλλα δύο στην Πιαλεία Τρικάλων.

Η Πιαλεία κινδυνεύει άμεσα από το φαινόμενο των κατολισθήσεων, που άρχισε χθες σε δύο μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση προς το κέντρο του χωριού και το άλλο προς τα βορειοδυτικά του.

Οι συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις σύμφωνα με το trikalaola.gr έχουν συμβάλει στην σημαντική διάβρωση του εδάφους, καθώς η σύσταση του είναι τέτοια που βοηθάει στο φαινόμενο της κατολίσθησης. Αυτή τη στιγμή πάνω από το χωριό ο δρόμος για τις κτηνοτροφικές μονάδες και για τον Κόζιακα έχει εντελώς κοπεί και οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν ούτε να ταΐσουν τα ζώα τους.

Η κατολίσθηση είναι γενικευμένη πιο πάνω και πλέον εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Στο ρέμα πέφτουν συνεχώς πλατάνια που συγκρατούσαν το έδαφος. Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο ιερέας του χωριού π. Φώτιος Κωτούλας, παρατηρώντας το έντονο φαινόμενο, χτύπησε την καμπάνα της εκκλησίας και πολλοί  κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο που εξελισσόταν η κατολίσθηση.

Τελικά το ένα σπίτι άρχισε να πέφτει και την ώρα των πλάνων που θα δείτε παρακάτω, ακούγονταν τριγμοί στο σπίτι που έπεφτε και στο έδαφος, αφού τεράστιες δυνάμεις μετακινούν τόνοι χωμάτων και μπαζών. Εκκενώθηκαν τελικά τρία σπίτια, μαζί με αυτό που άρχισε να πέφτει.

Οι οικογένειες φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους του χωριού. Απόψε η νύχτα για όλο το χωριό θα είναι ανησυχητική, καθώς το φαινόμενο της κατολίσθησης είναι σε εξέλιξη με γρήγορο ρυθμό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση