Σταϊκούρας: «Με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες χάσαμε τρία χρόνια» (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 17:16 Σταϊκούρας: «Με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες χάσαμε τρία χρόνια» (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου με αφορμή το κλείσιμο του β’ κύκλου επισκέψεων του βουλευτή στις έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Πληθώρα προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και όχι μόνο του πολίτη στη Φθιώτιδα, παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή το κλείσιμο του β’ κύκλου επισκέψεων του στις έδρες των Δήμων και την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Η καταγραφή των συγκεκριμένων θεμάτων, τα περισσότερα παλιά αλλά και κάποια νέα, ήταν αποτέλεσμα των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα (και συγκεκριμένα από 9 Μαρτίου μέχρι και σήμερα) και συνέχεια της περσινής πρωτοβουλίας του βουλευτή.

Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, ΠΕΛ, ΛΑΡΚΟ, Ασφάλεια του Πολίτη και παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι, ήταν ψηλά στην ατζέντα του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων που χαρακτηρίζονται σημαντικά για την τοπική κοινωνία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Φθιώτη Βουλευτή από την άμεση επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες, είναι ότι στα μεγάλα ζητήματα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος από την παρούσα κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι σε πολλά από αυτά η σιωπή και η απραξία είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Σημείωσε μάλιστα ότι «ο λαϊκισμός, ο μηδενισμός κάθε προηγούμενου καλού, οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες» της παρούσας κυβέρνησης δεν οδηγεί στη λύση των προβλημάτων και επανέλαβε πολλές φορές της δεσμεύσεις του 2015 υπενθυμίζοντας ότι φτάσαμε πλέον στο 2018 και αυτά παραμένουν.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκίνησε την αναφορά του από το μείζον  - όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος - θέμα της Ασφάλειας του Πολίτη. Υποστήριξε ότι μπορεί τα στατιστικά να παρουσιάζουν μείωση της εγκληματικότητας, όμως η ανασφάλεια του πολίτη, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο και αναφέρθηκε στο γεγονός της μείωσης των οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Σημαντική ήταν η αναφορά του στο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Φθιώτιδα, όπου αναφέρθηκε στο κλείσιμο «του ισχνού Πανεπιστημίου Στερεάς» αλλά και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση που μεταξύ άλλων έφερε περισσότερο κόσμο και τμήματα στη Λαμία και διασφάλισε την έδρα του ΤΕΙ. Τάχθηκε επίσης ανοιχτά στην επανίδρυσή του Πανεπιστημίου Στερεάς τώρα, αφού όπως είπε «υπάρχει πληρέστερη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λαμία και  η συγκρότηση πρέπει να γίνει πάνω στην υφιστάμενη Σχολή Θετικών Επιστημών, με ταυτόχρονη ίδρυση τουλάχιστον 2 νέων τμημάτων και μίας νέας Σχολής με 2 τμήματα».

Για την υγεία και ειδικά για το θέμα του Νοσοκομείου ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πράγματα που έχει τονίσει πολλές φορές. Άλλωστε οι ερωτήσεις του προς την ηγεσία του Υπουργείου φτάνουν τον διψήφιο αριθμό, ενώ παρουσίασε και τα ποσά που έχουμε πληρώσει - ως πολίτες - για τη συντήρηση του παλαιού αξονικού, που φτάνουν στην τιμή ενός καινούριου! Εντούτοις χαιρέτισε τις κινήσεις που γίνονται για την αγορά ενός καινούριου 64 τομών και ευχήθηκε να υπάρξει θετική εξέλιξη και σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του Ιδρύματος, αλλά και την επάνδρωση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το θέμα της ΠΕΛ είναι ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των ερωτήσεων του κ. Σταϊκούρα προς τους αρμόδιους υπουργούς και κατήγγειλε την παρούσα κυβέρνηση που εδώ και τρία χρόνια δεν εκμεταλλεύεται την τροποποίηση του καταστατικού της που έγινε το 2014 προκειμένου να τη λειτουργήσει για το καλό της τοπικής ανάπτυξης.

Τέλος στο θέμα της ΛΑΡΚΟ το γεγονός της παραδοχής από μέρους του Υπουργού κ. Σταθάκη τον περασμένο Μάρτιο (29/3/18) ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο σωτηρίας, καταγράφηκαν από το Φθιώτη βουλευτή που επισήμανε ότι η κυβέρνηση «σιωπά ανησυχητικά» (9 και εδώ οι κοινοβουλευτικές του ερωτήσεις όπως μας θύμισε στις οποίες δεν απαντά ο αρμόδιος υπουργός).

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του LamiaReport διαφάνηκε ότι το σχέδιο που παρουσίαζε η τότε κυβέρνηση το 2014 θα ήταν το πιο αισιόδοξο σενάριο σήμερα. Ο ίδιος πάντως δεν είναι αισιόδοξος αν μπορεί να επαναληφθεί η συγκεκριμένη πρόταση που εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Δείτε παρακάτω όλα τα σημεία της συνέντευξης Σταϊκούρα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση