Ποδολόγος εξηγεί για ποιο λόγο οι σαγιονάρες είναι επικίνδυνες για την υγεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 14:40 Ποδολόγος εξηγεί για ποιο λόγο οι σαγιονάρες είναι επικίνδυνες για την υγεία

Εκτός από την έλλειψη κατάλληλης στήριξης της καμάρας, οι σαγιονάρες στερούνται επίσης ασφάλειας, όπως επισημαίνει ο Macaulay. Το πόδι τείνει να προσκολλάται πάνω οτυ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όταν φοριέται για παρατεταμένες περιόδους.

Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία των ποδιών σας και να κάνετε ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τα υποδήματά σας. Ένας ποδίατρος, ο Paul Macaulay, γνωστός ως @paulthepodiatrist στο TikTok, μοιράστηκε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα παπούτσια που πρέπει να αποφεύγονται για την αποφυγή πιθανών τραυματισμών. Στην κορυφή της μαύρης λίστας του; Οι σαγιονάρες.

Σύμφωνα με τον Macaulay, οι εξαιρετικά επίπεδες σαγιονάρες δημιουργούν σημαντική ανησυχία, ιδιαίτερα στην Ασία όπου η δημοτικότητά τους είναι ευρέως διαδεδομένη. Εξηγεί ότι μπορεί να προκύψουν εμβιομηχανικές ανισορροπίες, που οδηγούν σε τραυματισμούς υπερφόρτωσης, όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα και οπίσθια κνημιαία τενοντίτιδα.

Εκτός από την έλλειψη κατάλληλης στήριξης της καμάρας, οι σαγιονάρες στερούνται επίσης ασφάλειας, όπως επισημαίνει ο Macaulay σε ένα διαδικτυακό κλιπ. Χειρονομεί προς το παπούτσι, τονίζοντας ότι το πόδι τείνει να προσκολλάται πάνω του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν φοριέται για παρατεταμένες περιόδους. Με την πάροδο του χρόνου, τα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να σκληρύνουν και να καμπυλώσουν, με αποτέλεσμα μια κατάσταση γνωστή ως claw toe.

Για την πρόληψη τέτοιων διαταραχών, ο Macaulay προτείνει να επιλέγετε παπούτσια με έναν επιπλέον ιμάντα γύρω από τη φτέρνα ή ένα στυλ με ιμάντα στο μπροστινό μέρος, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στον αστράγαλο και συγκρατούν το πόδι στη θέση του.

Στα κατατοπιστικά του βίντεο στο TikTok, ο Macaulay αναφέρεται επίσης στις καλύτερες επιλογές υποδημάτων για τις γυναίκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στους τύπους παπουτσιών που θα απέφευγε ως ποδίατρος. Τα slip-on loafers, τα στιλέτο, οι μπαλαρίνες και τα μαλακά slip-ons είναι μεταξύ των παπουτσιών που προειδοποιεί να μην φορούν λόγω της έλλειψης κατάλληλης στήριξης.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση