Κορωνοϊός: 50 νεκροί την τελευταία εβδομάδα, αύξηση των εισαγωγών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 19:15 Κορωνοϊός: 50 νεκροί την τελευταία εβδομάδα, αύξηση των εισαγωγών

56 οι διασωληνωμένοι

Στους 50 ανέρχονται οι θάνατοι που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων για τον κορωνοϊό παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών λόγω κορωνοϊού παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 56. 

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων. 

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 76 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 05 Σεπτεμβρίου έως 09 Οκτωβρίου. Ακόμη, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 1 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση