Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 13:19 Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα

«Το θέμα δεν είναι η συχνότητα του βουρτσίσματος των δοντιών σας, αλλά η ποιότητα»

Το να πλένετε συχνά τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μπορεί να είναι βλαβερό, σωστά; Κι, όμως, λάθος.

«Το υπερβολικό βούρτσισμα δεν προσφέρει υγιέστερη στοματική υγιεινή. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στα δόντια και τα ούλα σας», δήλωσε στο Newsweek ο Δρ. Ντάνιελ Ρουμπινστάιν, κοσμητικός οδοντίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, Δρ. Βένους Πάτι, οδοντίατρος στο Limelight Dental στον Καναδά, δήλωσε ότι «όσοι βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους για τουλάχιστον δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό. Οι περισσότερες φορές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα». 

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα των δοντιών μας. Η στοματική υγεία είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα σημαντική στην ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. «Το θέμα δεν είναι η συχνότητα του βουρτσίσματος των δοντιών σας, αλλά η ποιότητα. Συνιστώ να μην τα βουρτσίζετε περισσότερες από δύο φορές την ημέρα» προσθέτει ο Ρούμπινστάιν. 

Η Δρ. Φατίμα Καν, οδοντίατρος με έδρα το Τέξας δήλωσε με τη σειρά της ότι με την πάροδο του χρόνου, η πίεση μπορεί να φθείρει την επιφάνεια των δοντιών σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική ευαισθησία και λέπτυνση του σμάλτου. 

«Φανταστείτε τα ούλα σας να απομακρύνονται αργά και να προεξέχουν από τις ρίζες σας», συμπλήρωσε. «Αυτή η κατάσταση μπορεί να κάνει τα δόντια σας να φαίνονται μακρύτερα και το χρώμα των ριζών να σκουρύνουν». 

H Καν συμβουλεύει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα το πρωί καθώς «υπάρχει μια εκθετική ανάπτυξη βακτηρίων που συσσωρεύονται στο στόμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση