Ευφυΐα: Το χαρακτηριστικό που προδίδει πόσο έξυπνοι είμαστε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 21:51 Ευφυΐα: Το χαρακτηριστικό που προδίδει πόσο έξυπνοι είμαστε

Μια ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι η γεωμετρία του εγκεφάλου μπορεί να «ξεκλειδώσει» τα μυστικά της νοημοσύνης.

Μια ευφυής ιδέα ή μια καλή ατάκα είναι πολύ πιθανό να δείξει πόσο έξυπνοι είστε. Ωστόσο, αυτό συσχετίζεται και με τη γεωμετρία του εγκεφάλου, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από την Αυστραλία. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στο Nature, η γεωμετρική αρχιτεκτονική που υπάρχει στο εσωτερικό του εγκεφάλου φαίνεται να παίζει ρόλο στη γνωστική ικανότητα, τα συναισθήματα και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επίδραση της γεωμετρίας του εγκεφάλου είναι τέτοια που ξεπερνά ακόμη και τον αντίκτυπο πολύπλοκων νευρικών συνδέσεων του εγκεφάλου.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από δισεκατομμύρια ηλεκτρικά διεγερμένους νευρώνες, οι οποίοι λαμβάνουν, επεξεργάζονται και μεταδίδουν πληροφορίες μέσω ηλεκτρικών και χημικών σημάτων, σχηματίζοντας αμέτρητες νευρικές οδούς. Κάθε νέα εμπειρία δημιουργεί ένα νέο μονοπάτι, αλλάζοντας δυνητικά τη μελλοντική συμπεριφορά. Αυτά τα μονοπάτια ενισχύονται με επαναλαμβανόμενες εμπειρίες και μπορούν να εδραιωθούν σε μια μαθημένη δεξιότητα με περαιτέρω επανάληψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση