Αυτή είναι η καλύτερη τροφή για υγιή μαλλιά, σύμφωνα με διαιτολόγους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 13:28 Αυτή είναι η καλύτερη τροφή για υγιή μαλλιά, σύμφωνα με διαιτολόγους

Για να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά, η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών, αλλά και τη μείωση της τριχόπτωσης.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει αρκετές θερμίδες», αναφέρει η διαιτολόγος Amanda Sauceda. «Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για την ανάπτυξη των μαλλιών και για την παραγωγή των ορμονών που απαιτούνται για υγιή μαλλιά, οπότε φροντίστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του οργανισμού σε θερμίδες», επισημαίνει η ειδικός.

Η καλύτερη τροφή για υγιή μαλλιά

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των μαλλιών. Η κερατίνη, η πρωτεΐνη που αποτελεί τα μαλλιά, είναι φτιαγμένη από αμινοξέα, τα οποία παρέχονται μέσω της διατροφής. Ο άγριος σολομός είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται τα μαλλιά.

Η διαιτολόγος Frances Largeman-Roth ανέφερε ότι ο σολομός έχει και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως θαλάσσιο κολλαγόνο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο μαζί με πρωτεΐνη που συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που είναι σημαντικό για την υγεία των μαλλιών. Το κολλαγόνο βοηθά στη διατήρηση της δομής των μαλλιών και εμποδίζει τη φθορά. Ο άγριος σολομός είναι μια καλή πηγή θαλάσσιου κολλαγόνου.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Ο άγριος σολομός είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που είναι επίσης σημαντικό για την υγεία των μαλλιών. Ο ψευδάργυρος βοηθά στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στη μείωση της φλεγμονής. Ο άγριος σολομός είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου.

Ως βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, η οποία θεωρείται ως η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο για την υγεία, ο σολομός αποτελεί μια υπερτροφή με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, όπως η πρόληψη του καρκίνου, της άνοιας και των καρδιακών παθήσεων.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μόνο δύο μερίδων ψαριού, όπως ο σολομός, θα μπορούσε επίσης να αναστρέψει τη βλάβη στο σώμα που προκαλείται από το πρόχειρο φαγητό.

Εκτός από το σολομό, και η κατανάλωση άλλων υγιεινών τροφών, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα αυγά, τα εσπεριδοειδή, το κοτόπουλο και τα όσπρια, βοηθά επίσης στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών.

Ο άγριος σολομός είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν υγιή μαλλιά και να βελτιώσουν τη γενική τους υγεία. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον δύο μερίδες άγριου σολομού στη διατροφή σας κάθε εβδομάδα.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση