Τρεις ξηροί καρποί για λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 12:49 Τρεις ξηροί καρποί για λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα

Τα θρεπτικά τους συστατικά και τα οφέλη τους για την επιδερμίδα.

Οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στη λάμψη του δέρματος λόγω του πλούσιου θρεπτικού τους προφίλ. Γεμάτοι με απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ωμέγα-3 και ωμέγα-6, διατηρούν το δέρμα σας ενυδατωμένο και προάγουν την ελαστικότητά του, χαρίζοντάς σας ελαστική επιδερμίδα.

Αυτές οι τροφές περιέχουν, επίσης, βιταμίνες όπως η Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το δέρμα σας από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος και μειώνοντας τον κίνδυνο ακμής.

Η απόκτηση, όμως, ενός λαμπερού και ενυδατωμένου δέρματος προϋποθέτει την υιοθέτηση και τήρηση μιας υγιεινής διατροφής, ενός ενεργού τρόπου ζωής και τη σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η κατανάλωση διαφορετικών τύπων φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη.

«Μαζί με αυτό, μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μερικούς ξηρούς καρπούς στην κανονική σας διατροφή, για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα με την πάροδο του χρόνου», όπως λέει η διαιτολόγος Riya Desai στο healthshots.com.

Δείτε παρακάτω κάποιους από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς και σπόρους, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες, που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Ε υποστηρίζει, επίσης, την παραγωγή κολλαγόνου, προάγοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν βιοτίνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος, υποστηρίζοντας την αναγέννηση των κυττάρων. Η Desai λέει χαρακτηριστικά πως «τα αμύγδαλα μπορούν επίσης να μειώσουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και την υπερμελάγχρωση του δέρματος».

Καρύδια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα καρύδια, συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, μειώνοντας τη φλεγμονή και τις λεπτές γραμμές. Τα καρύδια περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της λείας επιδερμίδας και την πρόληψη της ακμής. Επιπλέον, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, που υπάρχει στα καρύδια, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση των λεπτών γραμμών.

Καρύδια Βραζιλίας

«Τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν εξαιρετική πηγή σεληνίου, ενός μετάλλου με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το σελήνιο παίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία και υποστηρίζει τη συνολική ελαστικότητα του δέρματος», εξηγεί η Desai. Η ενσωμάτωση των βραζιλιάνικων καρυδιών στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει σε μια πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

Πηγή: healthshots.com

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση