Υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 22:17 Υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους

Καλύτερα να τα αποφεύγεις, αν θέλεις να χάσεις κιλά!

Στην επιδίωξη ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, πολλοί από εμάς στρεφόμαστε σε τρόφιμα που πιστεύουμε ότι μας κάνουν καλό. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ορισμένες από αυτές τις φαινομενικά υγιεινές επιλογές μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, εάν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο.

  1. Ξηροί καρποί και βούτυρα ξηρών καρπών

Παρόλο που οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, είναι επίσης πυκνοί σε θερμίδες. Είναι εύκολο να καταναλώνουμε άσκοπα μεγάλες ποσότητες, οδηγώντας σε υπερβολική πρόσληψη θερμίδων. Επιπλέον, πολλά βούτυρα ξηρών καρπών του εμπορίου περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και έλαια, αυξάνοντας περαιτέρω την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες.

  1. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν ένα βολικό και θρεπτικό σνακ, αλλά συχνά είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες. Χωρίς την περιεκτικότητα σε νερό που υπάρχει στα φρέσκα φρούτα, είναι εύκολο να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες σε μικρότερο όγκο. Το μέτρο είναι το κλειδί όταν απολαμβάνεις αποξηραμένα φρούτα.

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο φημίζεται για τη θρεπτική του πυκνότητα και τα υγιεινά λιπαρά του, αλλά η υψηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες μπορεί να προστεθεί γρήγορα. Ένα μόνο αβοκάντο μπορεί να περιέχει πάνω από 200 θερμίδες, οπότε ενώ είναι μια ευεργετική προσθήκη στα γεύματα, ο έλεγχος των μερίδων είναι σημαντικός, ειδικά για όσους προσέχουν την πρόσληψη θερμίδων.

  1. Γκρανόλα

Η γκρανόλα συχνά διατίθεται στην αγορά ως ένα υγιεινό τρόφιμο, αλλά πολλές ποικιλίες είναι φορτωμένες με πρόσθετα σάκχαρα και έλαια. Ακόμη και χωρίς αυτά τα πρόσθετα, η περιεκτικότητα σε θερμίδες της γκρανόλα μπορεί να είναι σημαντική λόγω των πυκνών συστατικών της, όπως η βρώμη, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Απόλαυσε την με φειδώ και επίλεξε επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

  1. Smoothies

Τα smoothies μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για να προσλάβεις θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί επίσης να είναι θερμιδικές βόμβες, ειδικά όταν παρασκευάζονται με μεγάλες ποσότητες φρούτων, γιαουρτιού και γλυκαντικών. Οι υγρές θερμίδες είναι συχνά λιγότερο χορταστικές από τις στερεές τροφές, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση χωρίς να το καταλάβεις.

  1. Σάλτσες σαλάτας

Οι σαλάτες αποτελούν βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, αλλά πολλές σάλτσες που αγοράζονται έτοιμες από τα σούπερ μάρκετ είναι φορτωμένες με πρόσθετα σάκχαρα, ανθυγιεινά λίπη και νάτριο. Προτίμησε σπιτικές σάλτσες που περιέχουν πιο υγιεινά έλαια και ξύδι ή χυμό λεμονιού.

  1. Κινόα και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως

Αν και η κινόα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν βασικές φυτικές ίνες, είναι επίσης πυκνά σε θερμίδες. Ο έλεγχος των μερίδων είναι το κλειδί, ειδικά για όσους προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους.

Πηγή: Newsbeast

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση