Χρυσός: Υποχωρεί η τιμή του μετά τα απανωτά ρεκόρ
Πιέσεις δέχεται η τιμή του χρυσού, μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Ο χρυσός που πρόσφατα σημείωνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, υποχώρησε κατά 1,5% στα 2.701 δολάρια ανά ουγγιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τον χρυσό λόγω της τρέχουσας ισχύος του δολαρίου και της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, οι οποίες σημειώνονται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.
Ωστόσο, σύμφωνα με το newsit.gr, ο Alexander Zumpfe, έμπορος πολύτιμων μετάλλων της Heraeus, θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο θα μπορούσε σύντομα να αυξηθεί και πάλι, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα προστατευτισμού που ανακοίνωσε ο Τραμπ, όπως υψηλότεροι δασμοί και εμπορικά εμπόδια.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πετρέλαιο θέρμανσης: Λύσεις για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης – Το μήνυμα Πιερρακάκη από την Μπανγκογκ
Προβλέπεται αύξηση κατά 30% στο επίδομα θέρμανσης και επιδότηση 40 λεπτών στην αντλία.
Κόκκινα δάνεια: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες - Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών
Τι αλλάζει άμεσα για χιλιάδες δανειολήπτες με παλαιές οφειλές - Μπαίνουν όρια στις απαιτήσεις τραπεζών, funds και servicers.
Αυστηρότερες ποινές για τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες -Κάθειρξη έως 10 χρόνια ακόμη και για 1 ευρώ, τι αλλάζει στον Ποινικό Κώδικα
Αντιμέτωποι με αυστηρότερες ποινές θα βρίσκονται οι δράστες τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που εκμεταλλεύονται την ευαλωτότητα ηλικιωμένων και ανηλίκων.
Black Friday 2026: Πότε πέφτει η μέρα των... μεγάλων αγορών - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Black Friday 2026, η οποία αναμένεται να φέρει δελεαστικές προσφορές και μειωμένες τιμές σε πληθώρα προϊόντων.
ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 φορολογούμενους για αδήλωτα αναδρομικά του 2020 – Δυνατότητα εξόφλησης σε έως 72 δόσεις
Η ΑΑΔΕ προχωρά σε στοχευμένη ενημέρωση σχεδόν 55.000 φορολογουμένων, για τους οποίους προκύπτει εκτιμώμενος φόρος τουλάχιστον 100 ευρώ από αναδρομικά που δεν έχουν δηλωθεί.
Πληθωρισμό 5,1% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώνει η Eurostat
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (1,0%), την Ουγγαρία και τη Δανία (και οι δύο 2,1%).