ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

Στις όμορφες Ράχες το 100ό επεισόδιο της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» της ΕΡΤ3 (ΦΩΤΟ)

Στις όμορφες Ράχες το 100ό επεισόδιο της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» της ΕΡΤ3 (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα γυρίσματα με τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων, παραδοσιακούς χορούς, τοπικές γεύσεις και φιλοξενία…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δημόσιας τηλεόρασης βρέθηκαν οι Ράχες του Δήμου Στυλίδας, όπου πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα γυρίσματα για την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη.

Η εκπομπή, τα γυρίσματα της οποίας είχαν επαναπρογραμματιστεί για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, έχει ξεχωριστή και επετειακή σημασία, καθώς το αφιέρωμα στις Ράχες αποτελεί το 100ό επεισόδιο της επιτυχημένης παραγωγής, αφήνοντας μια σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη και προβάλλοντας τις ομορφιές, την ιστορία, τη γαστρονομία και τους ανθρώπους της περιοχής σε όλη την Ελλάδα.

Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους στήθηκε ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι, με τους κατοίκους, τους τοπικούς συλλόγους, τη χορευτική ομάδα με παραδοσιακές φορεσιές και τις νοικοκυρές του χωριού να υποδέχονται θερμά το τηλεοπτικό συνεργείο, προσφέροντας πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα και γνήσια ρουμελιώτικη φιλοξενία.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών και ο Πρόεδρος Χρήστος Σολόπουλος εξέδωσαν το παρακάτω ευχαριστήριο δελτίο τύπου:

«Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο χωριό μας πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο Χωριό Ξανά" με την συμμετοχή όλων των Ραχιωτών. Μια εκπομπή που θα μείνει στην ιστορία και θα θυμόμαστε πάντα εκείνη την ημέρα. Το εκατοστό επεισόδιο της πετυχημένης εκπομπής θα είναι αφιερωμένο στο όμορφο χωριό μας και θα μείνει ως παρακαταθήκη για όλους μας.

Μια τέτοια μέρα δεν θα είχε την επιτυχία της χωρίς την βοήθεια κάποιων, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν:

  • Τον Δήμο Στυλίδας για τη σημαντική του στήριξη.
  • Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους για την παραχώρηση του προαύλιου του Ναού.
  • Την χορευτική ομάδα Ραχών του Γιώργου Κυροδήμου με τις παραδοσιακές Ραχιώτικες φορεσιές τους.
  • Τον Διαδραστικό Σύλλογο Ραχιωτών "Αλόπη" για την πολύτιμη βοήθειά τους.
  • Τις επιχειρήσεις "Scala Hotel" και "Ελιά villa" για τη διαμονή του τηλεοπτικού συνεργείου.
  • Την επιχείρηση "Agroinvest" για τη στήριξή της.
  • Τις κυρίες του χωριού για τα εντυπωσιακά φαγητά και γλυκά τους.
  • Όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που βοήθησαν και εξυπηρέτησαν με τις υπηρεσίες τους ώστε οι άνθρωποι της ΕΤ3 να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το χωριό μας.

Είναι μεγάλη μας τιμή να υπηρετούμε το χωριό.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΧΩΝ

Ο Πρόεδρος Σολόπουλος Χρήστος»

Οκτώ νέα μηχανήματα έργου στην Περιφέρεια Στερεάς από το Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οκτώ νέα μηχανήματα έργου στην Περιφέρεια Στερεάς από το Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Αύριο στη Λαμία το τελευταίο «αντίο» στη γιατρό Αλίκη Κατσάνου
ΚΚΕ Φθιώτιδας: «Έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος Νίκος Θάνος