ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

«Xωριάτικο»: Στην Ευελπίδων για την απολογία τους ο Άγγελος Γιαννακόπουλος και οι άλλοι 58 συλληφθέντες

«Xωριάτικο»: Στην Ευελπίδων για την απολογία τους ο Άγγελος Γιαννακόπουλος και οι άλλοι 58 συλληφθέντες

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έχουν οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη (29.10.26) ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος και οι υπόλοιποι 58 συλληφθέντες για την υπόθεση της τεράστιας φοροδιαφυγής και της οικονομικής απάτης εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στην Ευελπίδων οι 30 πρώτοι συλληφθέντες και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Η απολογία του 57χρονου ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο» έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, με τις Αρχές να θεωρούν τον Άγγελο Γιαννακόπουλο ως επικεφαλής του κυκλώματος για τη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φέρεται να αποκαλούνταν από συνεργάτες του «Μεγάλος» και «Daddy», ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση αποδίδεται σε μια 47χρονη γυναίκα.

Στην εκατοντάδων σελίδων δικογραφία καταγράφεται σωρεία εγκληματικών πράξεων που, πλην των πρακτικών φοροδιαφυγής και μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και οφειλών προς το Δημόσιο, αφορούν μαστροπεία, περίπτωση ληστείας, απάτης κ.ά.

Η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να είχε πρόσβαση σε δημόσιους υπαλλήλους και αστυνομικούς προκειμένου να λαμβάνει ενημέρωση για επικείμενους ελέγχους ή άλλες ενέργειες της διοίκησης, ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί.

Για την εκτεταμένη δραστηριότητα της ομάδας, τον πλήρη έλεγχο της οποίας φέρεται να είχε ο 57χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας αρτοποιείων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες αφορούν:

  • Συγκρότηση διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  • Απάτη στρεφόμενη κατά του ελληνικού δημοσίου και κατά νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου άνω των 120.000 ευρώ.
  • Φοροδιαφυγή άνω των 150 χιλιάδων ευρώ με υποβολή ανακριβούς δήλωσης και με μη απόδοση ΦΠΑ.
  • Συνέργεια στη φοροδιαφυγή.
  • Διακεκριμένη περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
  • Μη έγκαιρη εργοδοτικών και εργατικών εισφορών.
  • Πλαστογραφία άνω των 120.000 ευρώ.
  • Μαστροπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
  • Ληστεία από κοινού.
  • Απάτη από κοινού.
  • Παραβίαση περιορισμών διαμονής κατ’ εξακολούθηση.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Μειωμένες κατά 15% οι πωλήσεις – Αυξημένες οι τιμές στα καύσιμα, στα 150 έως 175 ευρώ το κυβικό τα καυσόξυλα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πετρέλαιο θέρμανσης: Μειωμένες κατά 15% οι πωλήσεις – Αυξημένες οι τιμές στα καύσιμα, στα 150 έως 175 ευρώ το κυβικό τα καυσόξυλα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Χωριάτικο: Το δίκτυο επαφών σε ΕΛΑΣ και Δημόσιο, τα «μαύρα» καρνέ, τα δώρα και τα 9 εκατ. ευρώ
Η Καρυστιανού κατέθεσε μόνη της στεφάνι στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου – «Δεν μας άφησαν να τιμήσουμε το “ΟΧΙ”»