Γρίφος η κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνει ο Τσακαλώτος, η δεύτερη σκέψη του Φάμελλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 12:36 Γρίφος η κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνει ο Τσακαλώτος, η δεύτερη σκέψη του Φάμελλου

Έντονες διεργασίες στην Κουμουνδούρου ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Εννέα ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, οπότε και θα έχει λήξει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο παρασκήνιο γίνονται αρκετές συναντήσεις και ζυμώσεις αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα. Ωστόσο, το σκέφτεται σοβαρά όπως είπε και στους κομματικούς συντρόφους του κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής διάσκεψης του ρεύματος της Ομπρέλας στην οποία άλλωστε είναι άτυπος επικεφαλής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποσυρθεί και διεκδικούσε εν νέου την αρχηγία, τότε ο κ. Τσακαλώτος θα κατέβαινε μετά βεβαιότητας ως υποψήφιος. Όχι ντε και καλά για να κερδίσει, καθώς οι πιθανότητες δεν θα ήταν υπέρ του, αλλά για να καταδείξει την παρουσία της αριστερόστροφης πτέρυγας εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τώρα, προσπαθεί να κατανοήσει τους συσχετισμούς, να δει τί θα κάνουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι και να πάρει την τελική απόφαση.

Θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις κινήσεις της κας Έφης Αχτσιόγλου που για τους περισσότερους φαντάζει ως φαβορί για την προεδρία. Η Ομπρέλα δεν διάκειται αρνητικά προς το πρόσωπό της. Τις προθέσεις της κας Αχτσιόγλου όμως περιμένει και ο Αλέξης Χαρίτσης. Εάν η πρώην υπουργός κατέλθει υποψήφια τότε το πιθανότερο είναι πως ο βουλευτής Μεσσηνίας θα αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας.

Από ΄κει και πέρα ακούγεται μια σειρά από ονόματα όπως αυτό του στελέχους του κόμματος Νίκου Φαραντούρη, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα θέσει υποψηφιότητα. Τέλος αναμένεται να δούμε εάν θα τεθεί υποψηφιότητα από κάποιο στέλεχος της επονομαζόμενης «προεδρικής» ομάδας, δηλαδή αυτών που βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης.

Πληροφορίες πάντως θέλουν και τον Σωκράτη Φάμελλο που αναδείχθηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να καλοβλέπει το σενάριο διεκδίκησης της αρχηγίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση