Μαρινάκης για Κασσελάκη: Όλοι πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 15:40 Μαρινάκης για Κασσελάκη: Όλοι πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος

«Η νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει με τα πιο παλιά υλικά»

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της αισχροκέρδειας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον REAL FM.

«Αν μπορούμε να κρίνουμε από τις πρώτες κινήσεις και τις επιλογές προσώπων του νέου προέδρου, νομίζω ότι η νέα εποχή ξεκινάει με τα πιο παλιά υλικά και, μάλιστα, με ανθρώπους που κατά κανόνα συνδέονται με μία “τάση”, αν μπορεί κανείς να το πει αυτό, η οποία εξέφρασε πολύ περισσότερο τη λάσπη και τον διχαστικό και τοξικό λόγο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει την εκλογή του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δώσαμε συγχαρητήρια στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα περιμένουμε να ακούσουμε πλέον τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων, γιατί η αντιπαράθεσή μας μαζί του προφανώς θα είναι πολιτική, όπως και με την αξιωματική αντιπολίτευση, και αναμένουμε -χωρίς να αισιοδοξούμε- να φύγει από το δρόμο της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου. Οι πρώτες επιλογές δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν το τόσο νέο, περισσότερο παλιό μου φαίνεται, αλλά, προφανώς, όλα θα κριθούν στην πορεία.

Σε κανέναν τομέα της καθημερινότητας και της ζωής μας και στην πολιτική δεν πρέπει να υποτιμούμε, ούτε να υπερτιμούμε τον οποιονδήποτε ή την οποιαδήποτε. Όλοι πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Θεωρώ ότι η επικοινωνία είναι μία από τις πολύ σημαντικές πτυχές και της πολιτικής, γιατί μέσα από την επικοινωνία μπορούν οι πολίτες να μάθουν τι λες, τι κάνεις, τι θες να κάνεις, τον απολογισμό σου και τον προγραμματισμό σου, τις ιδέες σου, τις σκέψεις σου, αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο. Το αν υπάρχει ή όχι περιεχόμενο, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την επικοινωνία, μένει να το δούμε στην πράξη».

Υπογράμμισε επίσης πως όλοι παρακολουθήσαμε «την προεκλογική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, μια εσωκομματική διαδικασία. Σε καμία περίπτωση, δεν κάναμε την οποιαδήποτε παρέμβαση με κάποια δήλωση. Ήταν μια καθαρά εσωτερική διαδικασία ενός κόμματος. Μένει να δούμε αν υπάρχουν θέσεις, ποιες είναι αυτές οι θέσεις και πώς αυτές οι θέσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Το λέω ξανά, μακάρι να αποκτήσει ο τόπος μια αξιόπιστη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία να κάνει, προφανώς, και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες. Να αντιπροτείνει συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. Και να σταματήσουμε πλέον αυτό τον πολύ άσχημο κύκλο, του να έχουμε μία Αντιπολίτευση, η οποία να “πετροβολεί” εκ του ασφαλούς, να αμφισβητεί την ίδια την πραγματικότητα, να διακινεί συνεχώς fake news. Αυτό έκανε κακό και στον τόπο σίγουρα και, όπως απεδείχθη, και στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν ωφέλησε καθόλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Τόνισε πάντως πως δεν είναι αυτό που θα δώσει συμβουλές, ούτε αυτός είναι ο ρόλος του. «Απλά κάνουμε διαπιστώσεις με βάση την πραγματικότητα. Ας δούμε, λοιπόν, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τι έχει να μας πει για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, τους πολίτες, για όσα θέλει να κάνει εκείνος, ό,τι έχει να προτείνει και με βάση αυτά θα κάνουμε την πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση