Μαθητής στο Ρέθυμνο κατήγγειλε καθηγήτριες που έκαναν απεργία: «Μου στέρησαν τη γνώση»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 13:09 Μαθητής στο Ρέθυμνο κατήγγειλε καθηγήτριες που έκαναν απεργία: «Μου στέρησαν τη γνώση» (φωτο intime)

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς επειδή απήργησαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου καθώς τέσσερις γυναίκες εκπαιδευτικοί στην μέση εκπαίδευση, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα επειδή απήργησαν.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς επειδή απήργησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε «του στέρησαν το δικαίωμα στην γνώση».

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία γνωστοποίησε το περιστατικό και σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι σήμερα στις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ στο οπίου καλούνται οι εκπαιδευτικοί να δώσουν εξηγήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής:

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση”.

Ανακοίνωση από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

«Μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε, με την κατηγορία ότι του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση, τις τέσσερις καθηγήτριές του για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/9/2023. Στη συνέχεια η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία στο Α.Τ. Ρεθύμνου, το οποίο τις καλεί για εξηγήσεις.

Ως ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Για αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι καθηγήτριες.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις!!!».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση