Συμμορία στη Σάμο τύπωνε όπλα με 3D εκτυπωτή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 09:48 Συμμορία στη Σάμο τύπωνε όπλα με 3D εκτυπωτή

Τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού, είχαν κατασκευάσει μεταξύ άλλων μέλη συμμορίας στη Σάμο. Οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε μέλη συμμορίας, τα οποία είχαν στήσει παράνομο εργαστήριο κατασκευής οπλισμού με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3Dprinter).

Η δράση τους έλαβε τέλος, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης (21.02.2024) κατά την οποία συνελήφθησαν και στα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 19 έως 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία- διάθεση όπλων.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκτυπωτής τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3D printer), ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πιστόλια κρότου και αναδιπλούμενοι σουγιάδες

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε πως τα μέλη της πολυεγκληματικής ομάδας (polycriminal) δραστηριοποιούνταν και στην διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα κρότου- λάμψης, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν- κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3Dεκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην κατοικία του ενός μέλους της οργάνωσης προέβαιναν στην παραγωγή- εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ανταλλακτικών , ενώ παράλληλα είχαν προμηθευτεί πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή τους σε ενεργά πυροβόλα όπλα με σκοπό την πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση