Τα τρία σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο αλλά και νέα κυβέρνηση μέσα στο 2015

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 08:28 Τα τρία σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο αλλά και νέα κυβέρνηση μέσα στο 2015

- Όλα ανοιχτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις ακόμη και για συμφωνία Σαμαρά - Τσίπρα
- Το σενάριο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία και οι εκλογές μέχρι το Φθινόπωρο
- Με το βλέμμα στη συμφωνία με την τρόικα και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ

Κι όμως μπροστά σε ένα διαγραφόμενο αδιέξοδο καθώς όσο περνούν οι μέρες τα... κουκιά δεν δείχνουν να βγαίνουν όλα τα σενάρια ακούγονται λογικά.

Τρία είναι τα βασικά από τα σενάρια που ακούγονται και φαίνεται να έχουν βάση καθώς και οι αριθμοί βγαίνουν και βασίζονται σε μια λογική βάση, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας.

Σενάρια χωρίς Δήμα και εκλογές μέσα στο 2015
 
Το πρώτο σενάριο λέει ότι παρά τη δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες διαβεβαίωση από τον Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωση πως ο Σ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις εκλογές για Πρόεδρο, τελικά ο Κορίνθιος πολιτικός θα αποσυρθεί από την τρίτη ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να πεισθούν βουλευτές από την κεντροαριστερά να τον ψηφίσουν. Εδώ βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και παραμένει άγνωστο εάν αυτό το πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο μάλιστα πολλοί λένε ότι έχει και τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής είναι μια πρόταση που έχει εκφράσει και η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή δεν είναι άλλη από μια συμφωνία του Α. Σαμαρά με τον Α. Τσίπρα. Η συμφωνία αυτή θα είναι βασισμένη στην ανάγκη απεμπλοκής στο ζήτημα με την τρόικα και θα έχει δύο άξονες./ Πρώτα θα επιλεγεί πρόσωπο που θα ψηφιστεί από κοινού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον θα οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015.

Όλοι έχουν το βλέμμα στην ... τρόικα
 
Το τρίτο σενάριο μοιάζει με το δεύτερο αλλά αφορά κυρίως στους βουλευτές που υπέγραψαν τη σχετική κίνηση. Εδώ λοιπόν προβλέπεται σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ακόμη και χωρίς αλλαγή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, συμφωνία στο πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμός ημερομηνίας εκλογών, όλα με στόχο και εδώ την διαπραγμάτευση με την τρόικα και αμέσως μετά εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο σεναρίων. Πίσω από τις κλειστές πόρτες κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι συζητείται και από ποιους.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση