Χαϊκάλης: Μου έδιναν 2-3 εκ € για να ψηφίσω Πρόεδρο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 10:42 Χαϊκάλης: Μου έδιναν 2-3 εκ € για να ψηφίσω Πρόεδρο

Απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας κατήγγειλε ο Π. Χαϊκάλης. Είπε ότι άτομο που δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο τον πλησίασε και του πρότεινε δωροδοκία.

Για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας του ίδιου προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε λόγο σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παύλος Χαϊκάλης: «Το οπτικοακουστικό υλικό είναι καταγεγραμμένο και το έχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο βουλευτής.

Η ... βόμβα έπεσε από τον Λ. Λαζόπουλο. Οπως είπε είναι ο ίδιος μάρτυρας χρηματισμού βουλευτή. Ο Λ. Λαζόπουλος μίλησε για υλικό το οποίο υπάρχει και το έχει δει και ο ίδιος: «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε» είπε μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως υπάρχει και άλλος βουλευτής για τον οποίο θεωρεί ότι τελικά χρηματίστηκε.

Τις καταγγελίες του Λ. Λαζόπουλου επιβεβαίωσε ο Παύλος Χαϊκάλης τον οποίο κατονόμασε ο ηθοποιός.

Εως 2-3 εκ. € για να αλλάξει στάση

Οπως είπε ο κ. Χαϊκάλης, γνωστός, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο τον πλησίασε και του πρότεινε 700.000 ευρώ, διακανονισμό του δανείου του αλλά και επαγγελματικά συμβόλαια. Συνολικά το ύψος της... προσφοράς, έφθανε τα 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση στο θέμα της Προεδρικής εκλογής! Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες το υλικό στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο και έχει δώσει κατάθεση.

Για το θέμα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους ΑΝΕΛ στις 13:00.

Εισαγγελία: Οι καταγγελίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί

Η εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ο βουλευτής έχει πάει για την καταγγελία, αλλά τα στοιχεία που έχει προσκομίσει δεν οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, κατέθεσε το περασμένο Σάββατο το βράδυ στον κ. Παναγιωτόπουλο.

Η πρώτη συζήτηση με το άτομο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την καταγγελία του. Στις 6 Δεκεμβρίου έγινε νέο ραντεβού το οποίο και καταγράφηκε σε βίντεο. Στις 13 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής συναντήθηκε ξανά μαζί του. Ο κ. Χαϊκαλής, δεν κατονόμασε ούτε στον εισαγγελέα το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει και από το υλικό που προσκόμισε -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν προκύπτει η ταυτότητά του. Για τον λόγο αυτό οι καταγγελίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. 

Σκουρλέτης: «Δραματική τροπή»

Αμεση ήταν η επέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρενέβη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Νομίζω ότι τα όσα ακούσαμε από τον Λάκη Λαζόπουλο και επιβεβαιώθηκαν από τον Παύλο Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την απόπειρα πιέσεων στους βουλευτές για να πιεστούν για την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οταν αρχίσαμε να τα λέμε, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού», είπε.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση