Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Μόρια λόγω των επεισοδίων (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 18:59 Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Μόρια λόγω των επεισοδίων (βίντεο)

Δεν υπάρχουν νεκροί ή νεκρός από τις συμπλοκές της Παρασκευής ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, την Παρασκευή. 

Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και από κάποιες ιστοσελίδες διαψεύδεται απο τις Αρχές.

Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Πηγή: lesvospost.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση