Ένα podcast απέδειξε την αθωότητα δύο κρατουμένων και αποφυλακίστηκαν μετά από 25 χρόνια (vid)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 10:28 Ένα podcast απέδειξε την αθωότητα δύο κρατουμένων και αποφυλακίστηκαν μετά από 25 χρόνια (vid)

Μια τρομερή ιστορία εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη (8/12) στις ΗΠΑ, με δύο άνδρες να αθωώνονται μετά από 25 χρόνια. Οι άνδρες όπως αποδείχθηκε είχαν κατηγορηθεί εσφαλμένα για φόνο.

Ήταν 18 Οκτωβρίου 1996 όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί στη πολιτεία της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ένας άνδρας πέφτει νεκρός, ενώ δύο άνδρες φυλακίζονται ως οι βασικοί κατηγορούμενοι του εγκλήματος.

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε και η υπόθεση ήρθε πάλι στο προσκήνιο. Ένα podcast που ασχολείται με εγκλήματα που έχουν διεπραχθεί στην Αμερική έφερε στο φως στοιχεία για την υπόθεση.

Έπειτα από την παράδοση των στοιχείων στις αρχές , η δικαιοσύνη αποφάσισε να ανοίξει πάλι το φάκελο της υπόθεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η πολιτεία της Georgia να αθωώσει τους δύο άνδρες μετά την διασταύρωση και την εγκυρότητα των στοιχείων.

Τα συναισθήματα που κατέκλυζαν τους άντρες ήταν πολλά. Σίγουρα όμως αυτό το αίσθημα που κυριαρχούσε ήταν αυτό της ανακούφισης. Σε δηλώσεις που έκαναν αναφέρθηκαν στο δύσκολα χρόνια που πέρασαν στη φυλακή αλλά και για το αίσθημα της δικαιοσύνης που τους διακατείχε.

«Πέρασαν 25 χρόνια αλλά τελικά είμαστε ελεύθεροι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως πέρασα τα μισά χρόνια της ζωής μου στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα» δήλωσε βουρκωμένος ο ένας από τους δύο άνδρες.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση