Ερντογάν: Φίλε Κυριάκο δεν σας απειλούμε, εάν δεν μας απειλήσετε - Τα μηνύματα που στέλνει πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 09:28 Ερντογάν: Φίλε Κυριάκο δεν σας απειλούμε, εάν δεν μας απειλήσετε - Τα μηνύματα που στέλνει πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Με τη θέση ότι η Άγκυρα επιθυμεί να συμπεριληφθούν σε πιθανή προσφυγή στη διεθνή δικαιοσύνη περισσότερα θέματα, «αλληλένδετα» με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, καταφτάνει την Πέμπτη το πρωί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Ερντογάν σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλά αλληλένδετα θέματα που πρέπει να λυθούν εκτός από την υφαλοκρηπίδα. Πρέπει να τα εξετάσουμε ως ένα σύνολο. Δεν είναι σωστή η επιλεκτική προσέγγιση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η τουρκική βούληση για επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων «είναι ισχυρή» και ζητά «παρόμοια προσέγγιση» και χωρίς «εξωτερικές παρεμβάσεις και από την ελληνική πλευρά».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «ποτέ δεν είδαμε τη γειτονική Ελλάδα ως εχθρό ή ως αντίπαλο». Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ότι «θα του έλεγα το εξής: Κυριάκο φίλε μου δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε. Ας ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών μας. Ας αυξήσουμε τη διμερή συνεργασία σε κάθε τομέα, στην οικονομία, το εμπόριο, τις μεταφορές, την ενέργεια, την υγεία, την τεχνολογία την εκπαίδευση».

Σε ό, τι αφορά τη δήλωσή του ότι «μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» λέει πως αφορούσε σε «τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν την ασφάλεια της χώρας μας» και υπογραμμίζει ότι «η δομική ακεραιότητας της Αγίας Σοφίας δεν θα ζημιωθεί τόσο υλικά όσο και πνευματικά».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και να ζητήσουμε ειρηνικά σε αυτή τη γεωγραφία. Τα μέσα της Δύσης προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα λόγια μου», τόνισε.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ζητά την αρωγή της Ε.Ε. αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση