ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-0: Συνεχίζει αήττητη στο ΔΑΚΛ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 08:54 ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-0: Συνεχίζει αήττητη στο ΔΑΚΛ

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, ΠΑΣ Λαμία και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚΛ μένοντας στο «λευκό» 0-0.

Σύμφωνα με τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και ελάχιστες καλές στιγμές για να παραβιάσουν τις αντίπαλες εστίες.

Μόνο το δοκάρι

Πολύ «ήσυχο» παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος και για τις δυο ομάδες με τη Λαμία να έχει την καλύτερη ευκαιρία στο 9’ σε φάουλ του Βασιλόγιαννη.

Από καλή θέση στη γωνία αριστερά, ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας σούταρε με το δεξί σημαδεύοντας το απέναντι «παράθυρο» της εστίας του Τσιντώτα που πετάχτηκε και με τη βοήθεια των δοκαριών του εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Στον αντίποδα η ΑΕΚ την καλύτερη στιγμή της την είχε στο 5' με τον Ολιβέιρα από πλάγια θέση, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο που έδιωξε σε κόρνερ. Κόρνερ που πέρασε χωρίς κίνδυνο για τη Λαμία.

Μία ακόμη καλή στιγμή είχε η Ένωση και στο 17’ σε σέντρα του Μάνδαλου που από κόντρα στον Τιρόνε εξελίχθηκε σε σουτ. Ο Θεοδωρόπουλος όμως αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες στο δημιουργικό μέρος δεν έδειξαν πολλά πράγματα, με τη Λαμία πάντως να δείχνει ότι με τους Τουράμ και Ρόμανιτς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε ορεξάτο μόνο το Λιβάγια, καθώς ο πρώτος της σκόρερ Ολιβέιρα λίγο πριν το τέλος αποχώρησε τραυματισμένος.

Οι καλύτερες στιγμές του α' μέρους:

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη η ΑΕΚ αναγκαστικά έπρεπε να παραταχθεί διαφορετικά στη γραμμή κρούσης (μπήκε ο Γιακουμάκης στην κορυφή), ήρθε όμως να προστεθεί και η αλλαγή του Μπακάκη που σήκωσε πυρετό και έδωσε στο ημίχρονο τη θέση του στον Αλμπάνη που πήρε θέση στα χαφ.

Ο Άκης Μάντζιος αντίθετα δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει παίκτη ή διάταξη, περιμένοντας να βρει κενούς χώρους στο παιχνίδι της ΑΕΚ που λογικά θα ανέβαινε πιο ψηλά να πιέσει.

Πολύ νωρίς μάλιστα στο 49’ η Λαμία άγγιξε το γκολ σε προσπάθεια του Τιρόνε και ενώ ο Σιμόες απέτυχε να διώξει ακόμη και με το χέρι (!) αλλά ο Τσιντώτας κόντραρε τη μπάλα και ο Βράνιες έδιωξε όπως όπως πριν αυτή κυλήσει προς τα δίχτυα.

Δείτε τη φάση:

Μεγάλη φάση με τη συμπλήρωση 64 λεπτών και πάλι για τη Λαμία από στημένη φάση και συγκεκριμένα κόρνερ του Τιρόνε. Στο δεύτερο δοκάρι μόνος ο Μπεχαράνο έπιασε την κεφαλιά που έφυγε όμως άουτ.

Η διάταξη των γηπεδούχων άλλαξε μόλις στο τελευταίο 15λεπτο με την είσοδο του Σάλιακα στη θέση του Τιρόνε για ακόμη περισσότερες ανάσες στην άμυνα, καθώς ήταν φανερό ότι η ισοπαλία ταίριαζε ως θετικό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη στιγμή για την Ένωση στο παιχνίδι ήταν στο 79’ από σπόντα σε φάουλ του Λόπεζ, ο Γιακουμάκης έκανε την προβολή η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Θεοδωρόπουλο και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, η άμυνα έδιωξε όπως όπως, τη στιγμή που ο Λιβάγια έκανε φάουλ στο Θεοδωρόπουλο χωρίς κανείς να σφυρίξει φάουλ.

Το δοκάρι της ΑΕΚ:

Σημειώνουμε και ένα ωραίο σουτ του Μπεχαράνο στο 97' που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (91' Μπουλούλης), Τιρόνε (73’ Σάλιακας), Τουράμ

Στον πάγκο για τη Λαμία: Κάχριμαν, Μπαχανάκ, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος, Βλαχομήτρος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46 Αλμπάνης), Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Λόπες, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα (λ.τρ. 44΄ Γιακουμάκης)

Αναπληρωματικοί για την ΑΕΚ είναι και οι: Αθανασιάδης, Οικονόμου, Σβάρνας, Σαμπανάτζοβιτς, Βέρντε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση