Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο MaskaRun Ορχομενού (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 12:54 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο MaskaRun Ορχομενού (ΦΩΤΟ)

Η πρωτότυπη γιορτή του αθλητισμού με Αποκριάτικο χρώμα, διεξήχθη στον Ορχομενό Βοιωτίας, την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Κάθε χρόνο και καλύτερα στο MaskaRun Ορχομενού που έγινε η αγαπημένη συνήθεια που δίνει την εκκίνηση στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ορχομενό. 

Ο λαμπερός Ήλιος ήταν σύμμαχος στο φετινό 8ο MaskaRun το οποίο κατέγραψε για μια ακόμη χρονιά αρκετές πρωτιές και ρεκόρ.

Πρώτα-πρώτα πλήθος θεατών που κατέκλεισαν την Κεντρική Πλατεία Ηρώων της πόλης και χειροκρότησαν τους εκατοντάδες συμμετέχοντες αλλά και συμμετείχαν στη γιορτή που είχε στηθεί μετά τον τερματισμό απολαμβάνοντας τις λιχουδιές με ντόπια προϊόντα που παρασκεύασαν και προσέφεραν επιχειρηματίες της πόλης.

Την εκκίνηση στο 8ο MaskaRun έδωσε ο δήμαρχος Ορχομενού Γιώργος Τζαβάρας και ένα κόκκινο ποτάμι ξεχυθηκε στους δρόμους δίνοντας παράλληλα και την έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας της αποκριάς που στον Ορχομενό κορυφώνεται το τριήμερο 16-18 Μαρτίου, με την νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, την μεγάλη παρέλαση την Κυριακή και τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στη Δραγατσούλα.

Οι συμμετοχές που κινούνται ανοδικά από χρόνο σε χρόνο φέτος ξεπέρασαν τις 500 δημιουργώντας μια ευχάριστη έκπληξη στους διοργανωτές που καλούνται κάθε φορά να καλύπτουν τις απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Πρωτιά από φέτος για τον καλύτερα μεταμφιεσμένο MaskaR(ας)un στον οποίο δίνονται δώρα και αποτελεί τον μασκότ για το επόμενο διάστημα.

Δύο ήμέρες μετά την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο 8ο Maskarun βραβεύτηκε η πρώτη γυναίκα στο 8ο MaskaRun η πρωταθλήτρια Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου την οποία υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Ορχομενού Βασιλική Καραβεγγέλη με ανθοδέσμη.

Για πρώτη φορά τίμησαν τον Ορχομενό και το MaskaRun με την παρουσία τους αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Βοιωτίας τους οποίους βράβευσε ο Δήμος Ορχομενού.

Ο Παραδοσιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ορχομενού κάτω από την αψίδα που εμπνεύστηκε και κατασκευάζει κάθε χρόνο αλλά και διοργανώνει το Καρναβάλι του Ορχομενού

Η Μοτολέσχη Ορχομενού κάθε χρόνο αρωγός για την ομαλή όδευση των δρομέων του Maskarun

Για τον ασφαλή τερματισμό των δρομέων φρόντισε ο ΕΕΣ παράρτημα Λιβαδειάς

Στο MaskaRun τα μετάλλια κάθε χρόνο είναι διαφορετικά, χειροποίητα από ειδικό πηλό ψημένο στους 1.300 βαθμούς, συλλεκτικά,,, Φέτος οι δρομείς σύμβολο του MaskaRun σχηματίζουν τον αριθμό 8.  

Tο 8ο Maska Run ήταν ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Σανιδάς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση