Λαμία: Αναμορφωτικά μέτρα στους ανήλικους Ρομά για την άγρια ληστεία στο βενζινάδικο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 15:34 Λαμία: Αναμορφωτικά μέτρα στους ανήλικους Ρομά για την άγρια ληστεία στο βενζινάδικο

Ήταν προσωρινά κρατούμενοι στις Φυλακές Νέων Κασσαβέτειας…

Εκτός Καταστήματος Κράτησης οδηγήθηκαν μετά το πέρας της διαδικασίας στο Τριμελές Δικαστηρίων Ανηλίκων Λαμίας, το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2/24), οι τρεις νεαροί Ρομά 17, 16 και 16 ετών, που κατηγορούνταν για την άγρια ληστεία σε βάρος πρατηριούχου στην είσοδο της Λαμίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως, μετέτρεψε την κακουργηματική κατηγορία της ληστείας, σε κλοπή και επέβαλλε αναμορφωτικά μέτρα στον 17χρονο και στον 16χρονο φίλο του, ενώ τον άλλον 16χρονο, που είναι αδερφός του πρώτου, τον έκρινε αθώο.

Τα αναμορφωτικά μέτρα είναι να τους επιβλέπει Δικαστικός Επιμελητής Ανηλίκων, και να παρακολουθήσουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μέχρι ολοκλήρωσης της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, Ιωάννη Πατσούρα και Παναγιώτη Καρατζόπουλο.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις νεαροί, είχαν προφυλακιστεί και ήταν προσωρινά κρατούμενοι στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με την αγριότητά της, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας ακόμη Ρομά, 19 ετών.

Το χρονικό

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, οι τέσσερις Ρομά είχαν πάει σε βενζινάδικο στην είσοδο της πόλης, όπου και απαίτησαν από τον καρκινοπαθή πρατηριούχο να τους βάλει δωρεάν καύσιμα. Όταν εκείνος αρνήθηκε, καθώς το είχαν επαναλάβει στο παρελθόν, του επιτέθηκαν με καρατιές, ενώ κατηγορήθηκαν ότι του απέσπασαν και σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε επάνω του.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο 16χρονος, προσπάθησε να «πατήσει» τον πρατηριούχο με το αυτοκίνητο, σύμφωνα με όσα κατέγραψε η κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας του βενζινάδικου και μεταδόθηκε από την εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, όπου μίλησε και η κόρη του θύματος και ιδιοκτήτρια του πρατηρίου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση