Λαμία: "Τούμπαρε" στο κέντρο της πόλης - Ευτυχώς φορούσε ζώνη! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 19:00 Λαμία: "Τούμπαρε" στο κέντρο της πόλης - Ευτυχώς φορούσε ζώνη! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μαθήματα ζωής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Το Μάιο του 2004 ο 22χρονος φοιτητής Πάνος Μυλωνάς χάνει τη ζωή του σε τροχαίο, χωρίς να φταίει, την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει το μάθημά του στο Πανεπιστήμιο στη Πάτρα.

Ένα χρόνο αργότερα η μητέρα του ίδρυσε το Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη των οποίων, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι.

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτων για νεαρούς ηλικίας από 15 έως 29 ετών, αφού καθημερινά 3 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους στους Ελληνικούς δρόμους. «Πόσοι όμως μπορούν να καταλάβουν ότι πίσω από κάθε νούμερο κρύβεται αμέτρητος πόνος, πίσω από κάθε αριθμό μια τραγωδία χωρίς κάθαρση;»

Την Παρασκευή και το Σάββατο το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, την Τροχαία Λαμίας και την υποστήριξη της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, έδωσαν μαθήματα ζωής στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού, οι εκπαιδευτές ενημέρωσαν τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι συμμετέχοντες στην ενημέρωση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος, τις συσκευές μέτρησης χρόνου αντίδρασης και συσχέτισης βάρους-ταχύτητας καθώς και τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης.

Από το σημείο πέρασε και η βουλευτής Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου η οποία δεν αρνήθηκε αν δοκιμάσει να ανατραπεί με το αυτοκίνητο, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα, κυρίως στους νέους, όπως είπε χαρακτηριστικά μετά την ανατροπή που βίωσε στον προσομοιωτή.

Δείτε το βίντεο:

Με την υποστήριξη της ΑΧΑ Ασφαλιστικής και στη Λαμία....

Προσαρμοσμένη αναζήτηση