Στο Bravo Schools 2019 και σχολεία από τη Στερεά Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 17:17 Στο Bravo Schools 2019 και σχολεία από τη Στερεά Ελλάδα!

Αναδείξτε τα σχολεία της επιλογής σας και από τη Στερεά Ελλάδα - Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Γινόμαστε όλοι Πρεσβευτές των Στόχων!

Στο BravoSchools 2019, τoν Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα παιδιά μας, οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο, καταγράφουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Μέσα από τις μαθητικές δημιουργίες, τα σχέδια μαθήματος και τις καλές πρακτικές που έχουν αναπτύξει τα σχολεία της περιοχής μας, μας καλούν να αναδείξουμε τις καλύτερες δημιουργίες τους.

Ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και το BravoSchools συμβάλλει σε αυτό το σκοπό. Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Αναγνωρίζοντας ότι το σχολείο λειτουργεί ως ένας ζωντανός πυρήνας της ενημέρωσης, της αφύπνισης και της ενεργοποίησης των πολιτών του αύριο, το BravoSchools, ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, καλεί τα σχολεία της χώρας και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για έναν καλύτερο κόσμο στο www.bravoschools.gr.

Με τη συμμετοχή όλων μας, ψηφίζοντας στο www.bravoschools.gr, ακούμε τα μηνύματα των παιδιών μας, αναδεικνύουμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και υποστηρίζουμε την ένταξη των σχολείων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων. Γινόμαστε όλοι Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων!

Φέτος, στο Bravoschools συμμετέχουν 350 σχολεία με περισσότερες από 736 συμμετοχές, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τη Στερέα Ελλάδα!

Το BravoSchools αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a bette rworld - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο που διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα European Sustainability Awards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ.

Εσύ, η οικογένειά σου και όλη η τοπική κοινωνία, μπείτε στη δράση τώρα!

Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία  τώρα και αναδείξτε το σχολείο της γειτονιάς σας στο bravoschools.gr

Ο Οργανισμός Quality Net Foundation:

Το  Quality Νet Foundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εξειδικευμένου στην Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή ,αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα διαλόγου και δικτύωσης μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρύ κοινού, με στόχο τη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του και αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης, ως αναγνωρισμένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 1.200.000 μαθητές καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες 13 περιφερειών και περισσοτέρων από 4.500 εκπαιδευτικών μονάδων.

Την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας in action for a better world - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο!, όπως έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για τον οργανισμό μας, επισκεφθείτε το www.qualitynetfoundation.org,

Για την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 www.sustainablegreece2020.com

Για το εκπαιδευτικό μας έργο, το www.biomatiko.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση