«Ακαδημία Σερπάνος»: Ποδόσφαιρο και ψυχολογία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 07:35 «Ακαδημία Σερπάνος»: Ποδόσφαιρο και ψυχολογία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας «Σερπάνος» στο 1ο χλμ Λαμίας – Φραντζή.

Επίσημος προσκεκλημένος ο ψυχολόγος - επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στις σχολές προπονητών UEFA της ΕΠΟ, Αχιλλέας Υφαντίδης, που μίλησε για την αθλητική ψυχολογία στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε μια γεμάτη από παιδιά και γονείς, αίθουσα, ο κ. Υφαντίδης ανέπτυξε τρόπους διαχείρισης των αισθημάτων των νεαρών αθλητών, μαζί με τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων άγχους και μάλιστα μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες, με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Στο κομμάτι αυτό ο γνωστός ψυχολόγος εξήρε τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία από το Θανάση Σερπάνο, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να γνωρίζουν και να εμπιστεύονται σε τέτοιους ανθρώπους ικανούς και με γνώσεις, τα παιδιά τους.

«Από την πλευρά μας προσπαθούμε να μεταδώσουμε στους αθλητές μας όχι μόνο τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά και τη σημασία του να είσαι αθλητής και άνθρωπος με σοβαρή προσωπικότητα. Ανάλογες ενημερωτικές ομιλίες από επιστήμονες που μπορούν να βοηθήσουν τους στόχους μας, θα διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσφέροντας όσα μπορούμε περισσότερα στα παιδιά μας», σημείωσε στο LamiaReport ο Θανάσης Σερπάνος.

Δείτε τι είπε ο ψυχολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης για το σημαντικό αυτό θέμα:

Δείτε φωτογραφίες:

facebook: Serpanos F.C.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση