Το LR στην εντυπωσιακή Πασχαλινή λειτουργία στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 09:08 Το LR στην εντυπωσιακή Πασχαλινή λειτουργία στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης

Πάπας Φραγκίσκος: «Η Ειρήνη είναι δυνατή, η Ειρήνη είναι καθήκον, η Ειρήνη είναι ευθύνη όλων μας!»

Ο Λαμιώτης Πολιτικός Μηχανικός Θανάσης Μαλούκος, στα πλαίσια των φωτογραφικών αναζητήσεων του, συνεργάστηκε με το LamiaReport, το οποίο του εξασφάλισε ειδική δημοσιογραφική άδεια από το Βατικανό, για να καλύψει φωτογραφικά την εντυπωσιακή Πασχαλινή λειτουργία στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης και την περίφημη ευλογία Urbi et Orbi (προς την Πόλη και την Οικουμένη) από το Πάπα Φραγκίσκο.

Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη πλατεία του Αγίου Πέτρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας,

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Βατικανού, περίπου 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί της 17ης Απριλίου, ημέρα του Πάσχα της Καθολικής Εκκλησίας, για να γιορτάσουν την ημέρα, αλλά και για να ακούσουν την ευλογία του Πάπα, με το Αναστάσιμο μήνυμα.

Η τελετή ξεκίνησε με την άφιξη της φρουράς του κράτους του Βατικανού με τις μεσαιωνικές στολές της και της αντιπροσωπείας των τριών όπλων της Ιταλίας.

Ακολούθησε η προσέλευση των επισήμων και η άφιξη του Πάπα, προφανώς ταλαιπωρημένου από το πρόβλημα στο πόδι που τον ενοχλεί, αλλά παρόλα αυτά εντυπωσιακά σεμνού και ανθρώπινου.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, παρουσία επικεφαλής εκκλησιών από όλο τον κόσμο, διαβάστηκε και το αντίστοιχο απόσπασμα του Ευαγγελίου στα Ελληνικά.

Ακολούθησε το μήνυμα που απήθυνε ο Ποντίφικας, όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και προκαλούν δυστυχία, προσφυγικά κύματα και κοινωνική αναταραχή.

Αναφέρθηκε προφανώς στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στη βία σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Λιβύη, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, και στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της υποσαχάριας Αφρικής.

Και κατέληξε με την φράση:

«Η Ειρήνη είναι δυνατή, η Ειρήνη είναι καθήκον, η Ειρήνη είναι ευθύνη όλων μας!»

Στο τέλος, από το κεντρικό μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου, έδωσε την παραδοσιακή ευχή Urbi et Orbi, κάτω από τις επευφημίες του κοινού που είχε κατακλύσει την πλατεία και το περιστύλιο του Αγίου Πέτρου.

Δείτε τις φωτογραφίες του Θανάση Μαλούκου για το LamiaReport:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση