Ο Θανάσης Λουκόπουλος για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 22:58 Ο Θανάσης Λουκόπουλος για την Εργατική Πρωτομαγιά

137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο και τους αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για το 8ωρο, για αξιοπρεπείς αμοιβές.

1η Μάη 2023:  Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της εργατικής τάξης, που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν κι έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

1η Μάη 2023: Εξακολουθούμε να βιώνουμε την παρατεταμένη φτωχοποίηση, αντιμέτωποι με την πρωτόγονη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια σε βασικά είδη διαβίωσης και στην ενέργεια.

Η κοινωνική φτώχεια χτυπά την καρδιά κάθε νοικοκυριού, οι ανισότητες διευρύνονται ενώ η εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, η εργοδοτική ασυδοσία, η κατάργηση του 8ωρου με τον Ν.4808/21, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ που ποινικοποίησε το δικαίωμα της απεργίας, θεωρούνται κανονικότητα.

Όπως κανονικότητα θεωρείται η διάλυση του Ε.Σ.Υ., η εγκληματική απαξίωση των μεταφορών με την απώλεια 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη, η απεμπόληση του δημόσιου χαρακτήρα της Δ.Ε.Η. και η προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού, ο αποκλεισμός μαθητών από την ανώτατη εκπαίδευση με τον «κόφτη Κεραμέως» (Παιδεία για έχοντες και κατέχοντες), η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η αποψίλωση του κράτους πρόνοιας και η αντικατάστασή του με διάφορα pass,  κουπόνια και καλάθια νοικοκυριού, την ίδια ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θησαυρίζουν.

Τέτοια μοίρα δεν μας αξίζει. Θα παλέψουμε και θα παλεύουμε για το καλύτερο, για μας, για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά που της στερούν το μέλλον.

Η 1η Μάη 2023, ημέρα απεργίας και όχι αργίας, είναι και το ισχυρό μήνυμα για Αλλαγή, Δημοκρατία και για Δικαιοσύνη παντού.

PhD HKUST Αθανάσιος Λουκόπουλος
Αν. Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία)
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη Φθιώτιδα
 
 
 
 
 
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση